Laptop'a SSD takviyesi yapılır mı?

Madlib

Centipat
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır laptop bakiyorum ve bugün kendime uygun bir tane buldum ASUS TUF Gaming i5, 1650 GTX, 16 GB RAM, 256SSD.
Hard bir oyun delisi değilim günlük işlerimin yanında arada oyun da oynarım diye alıyorum. Laptop konusunda da çok bilgi sahibi değilim ancak 256SSD'nin çok az olduğunu biliyorum. Aldığımda bu laptopa iyileştirme yapabilir miyim? Ve bu bana ne kadara mal olur?
Kusura bakmayın laptoplarda bu tip eklemeler yapılabiliyor mu bilmiyorum. Konuyla ilgili hiçbir fikrim yok bu yüzden soruyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belirttiğiniz model herhangi bir HDD ile desteklenmemişse 256 GB hem kısa hem uzun vadede size sıkıntı çıkarabilir. Üç aşağı beş yukarı 230 GB gibi bir depolama alanı sunup bunun üzerine de Windows 10 64 Bit kurduğunuzda 20 GB gibi bir değer elinizde kalıyor. Ortalama bir oyun 10-20 GB etmekte. Sisteme 2-3 oyun yükleyip, onun dışında da kendi dosyalarınızı barındırdığınızı varsayarsak disk kısa sürede dolacaktır diye düşünüyorum. Tamamen size kalmış bir durum.

Var olan SSD'nin yerine daha yüksek depolamaya sahip bir SSD takabilirsiniz elbette. Onun dışında eğer CD-ROM özelliğine sahipse laptop, kendinize bir CD-ROM kızağı alıp içerisine HDD yerleştirip depolama alanınızı arttırabilirsiniz.

Evet yapılabilir. Muhtemelen laptop M2 portu olan bir anakarta sahip. Değilse bile HDD'yi çıkartıp yerine SATA SSD takılabilir. Yani sorunun cevabına gelecek olursak, evet.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Video 2013 yılında yüklenmiş ama sonuçta değişen bir şey yok yazılım dışında. Bu rehber yardımcı olur size :)

Evet yapılabilir. Bende dizüstü bilgisayarıma SSD eklemiştim. Bütçenizi öğrendikten sonra uygun M.2 ve/veya SATA SSD'ler önerebiliriz. :)
laptopumu 5700e aldım alırken de tüm bütcemi harcadım ssd konusunda da cok bilgim olmadıgından ortalama fiyatları ne kadar bilmiyorum ancak 200tl ile 300tl arasında bir bütçe çıkartabilirim. Bu arada cevap verdiğiniz için teşekkür ederim
Konuyla ilgili bilgim olmadığı için ort fiyat bilmiyorum ancak 200-300tl arasında bütce oluşturabilirim belki

Laptopumu 5700E aldım alırken de tüm bütcemi harcadım SSD konusunda da cok bilgim olmadıgından ortalama fiyatları ne kadar bilmiyorum ancak 200TL ile 300TL arasında bir bütçe çıkartabilirim. Bu arada cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Konuyla ilgili bilgim olmadığı için ort fiyat bilmiyorum ancak 200-300TL arasında bütce oluşturabilirim belki.

200-300 TL bütçenizi bir miktar arttırabilirseniz (350 TL'ye) eğer HyperX önerebilirim. Bilgisayarınızın HDD bölümüne takabilirsiniz?

Söylediğiniz bütçeye göre M.2 SSD.
.

Sadece M.2 formatı mevcut ise size önerim SanDisk'in 1TB SSD'leri mevcut onlara yönelmeniz olacaktır ama fiyatları 1400 tlcivarlarında seyrediyor.

.

200-300 TL bütçenizi bir miktar arttırabilirseniz (350 TL'ye) eğer HyperX önerebilirim. Bilgisayarınızın HDD bölümüne takabilirsiniz?

Söylediğiniz bütçeye göre M.2 SSD.
.

Sadece M.2 formatı mevcut ise size önerim SanDisk'in 1TB SSD'leri mevcut onlara yönelmeniz olacaktır ama fiyatları 1400 tlcivarlarında seyrediyor.

.
Çok teşekkür ederim çok sağolun yardımınız için. Bilgisayarım elime henüz geçmedi ancak geçer geçmez attığınız linkler bana çok yardımcı olacak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı