Merhabalar, 2015’te alınmış olan bir laptopa (Eski bir Radeon ekran kartı var, DDR 3 4 GB RAM var ve 6. Nesil i5 bir işlemcisi var) ucuz bir 120 GB SSD ve 8 GB RAM takviyesi yapmak istiyorum. Football Manager oyununda ve internet geziş hızında ne tür bir ekstra sağlarım? Güzel bir verim alır mıyım?
Verim alırsın iyi fikir. Sen ona 4GB diğer RAM'ın CL değeri ile aynı olan 4GB veya 8GB bir RAM tak. SSD olarak o fiyata seçebileceğin fazla SSD yoktur zaten. IOPS, S.M.A.R.T, TRIM, MTBF bunlara bak alırken.
Verim alırsın iyi fikir. Sen ona 4GB diğer RAM'ın CL değeri ile aynı olan 4GB veya 8GB bir RAM tak. SSD olarak o fiyata seçebileceğin fazla SSD yoktur zaten. IOPS, S.M.A.R.T, TRIM, MTBF bunlara bak alırken.
Benim de bir sorum var. Bende benzer bir geliştirme yapacağım. Acaba bu ssd takviyesi bilgisayarda ki bütün kullanımı hızlandırır mı? Açılış kapanış dışında. Bana da ram önersenize Casper c500
Benim de bir sorum var. Bende benzer bir geliştirme yapacağım. Acaba bu ssd takviyesi bilgisayarda ki bütün kullanımı hızlandırır mı? Açılış kapanış dışında. Bana da ram önersenize Casper c500
Her şeyi değil. En yavaş çalışan parçası hangisiyse onun hızında çalışır PC, diğer parçalar o parçanın işlem yapmasını bekler. 10 saniye civarında yeniden başlıyor benim laptop. Eskiyi unutuyorsun ve önüne temiz bir sayfa çekiyorsun. Takılı RAM'ın ile aynı CL değerinde RAM alman mantıklı olacaktır. Aksi halde en hızlısını da alsan düşük olanın hızında çalışacak veya RAM'lerden birini çıkartacaksın.
Format işleminde yükleme ekranı %0'dan %100'e 1 dakika civarında sürüyor merak ediyorsan. Tabi ki onun haricinde bir sürü bekleme işlemleri de var.