Laptopa SSD vidası çıkarılmadan SSD takılırsa ne olur?

01Asmodeus

Hectopat
Arkadaşlar, gerçekten çare bulamamak böyle bir şey. 5 tane bilgisayarcı gezdim hepsi daha da kötü yaptılar hele hele birisi o kadar fazla bastırıyordu ki anakartı kıracak zannettim. Penseyi elinden kaçırdı falan. Allah'tan laptopa gelmedi. İnşaat pensesiyle küçücük vidayı çıkarmaya çalışıyor.

Sorum şu ki SSD vidasını çıkaramadığımız için ben SSD'yi vidasız taktım. SSD'ye de o penseci bilgisayarcı arkasına böyle kalın bir çift taraflı bant gibi bir şeyi yapıştırdı, ucuna bandın, diğer ucunu soymadı. Amaç arkadaki plastik karta değmesin yeter miş. Ben o bandı sökmüştüm ama laptop çantanın içindeyken çantada sabit duruyor, tutacakları falan var ama bir kere çantanın o kumaş taşıma kolu yerinden çıktı ve anlık bir hareket oldu. Büyük ihtimalle o yüzden laptopu o günden günler sonra çıkardığımda şıngır şıngır ses duydum. SSD çıkmıştı ve o siyah fanların boyasını azıcık çizmiş gibi. 1 tane küçük bir çizik önemli değil. Sonra o pensecinin bandını bir daha taktım SSD'ye ve o günden beri sıkıntı yok şu anlık ama içimde hep bir şey var. Ben takıyorum sanırım. Birkaç sorum vardı sizlere sormak istedim. @Astiva dostum başta sen olmak üzere.

Şu anki kullanım bir sıkıntı çıkarır mı?
Bu vidayı çıkarttırmalı mıyım, nasıl nere çıkarttırabilirim?
Bu olay ürünü garanti dışı bıraktırır mı?
Laptop zarar görmemiş gibi bir sıkıntı yoktur değil mi SSD çıkmasından 1 kere?

Laptop: ASUS TUF A15 RTX4070 FA507XI

Sizin gibi bir arkadaş daha çıkarmakla uğraşmıştı aynı laptopu en kesin çözüm matkap ile o vidayı delerek çıkarmak. Siz baktınız çıkmıyor direk garantiye yollayın onlar yapsın hocam neden bilgisayarcılara götürüp garantiyi tehlikeye attınız?
Hocam sormayın bilemedik. O anki şey ile. Yani üründe hiçbir sıkıntı yok gibiydi ben de içine baktım. Garantinin saçma salak 1 vida yüzünden devre dışı kalması çok saçma olurdu açıkçası. Kaldığını düşünmüyorum.

1-Evet sıkıntı çıkarır, bu kullanım ile o disk çok yaşamaz.
2-Vida bir şekilde çıkar, nasıl bilgisayarcılara götürdün bilmiyorum ama yalama olan vida bile, bir ucu kesilip yine çıkarılır. Kadıköy yazıcıoğlu vardı hala duruyorsa oralar, bir hafta sonu uğra.
3-Anakart o vida yüzünden kısa devre yapıp arızalanırsa garanti dışı denilecektir, ki o notebook garantisi varsa neden garanti servisine verilip hizmet alınmadı? 5 bilgisayarcı gezdikten sonra garanti dışı kalmış olması yüksek ihtimal.
4-SSD notebook açık değilken çıktıysa sıkıntı yoktur, ama dediğim gibi bu kullanım koşullarında ömrü kısa olacak gibi görünüyor.

Hocam sormayın bilemedik. O anki şey ile. Yani üründe hiçbir sıkıntı yok gibiydi ben de içine baktım. Garantinin saçma salak 1 vida yüzünden devre dışı kalması çok saçma olurdu açıkçası. Kaldığını düşünmüyorum.

Garanti SSD, RAM gibi şeyleri zarar vermediğimiz sürece sorun yaratmıyor hocam. Siz o vidayla çok uğraşmayın müsait bir zamanda servise verin onlar uğraşsın. Türkiye'de her gün bir şey almak zorlaşıyor kafanız ağrır.

1-Evet sıkıntı çıkarır, bu kullanım ile o disk çok yaşamaz.
2-Vida bir şekilde çıkar, nasıl bilgisayarcılara götürdün bilmiyorum ama yalama olan vida bile, bir ucu kesilip yine çıkarılır. Kadıköy yazıcıoğlu vardı hala duruyorsa oralar, bir hafta sonu uğra.
3-Anakart o vida yüzünden kısa devre yapıp arızalanırsa garanti dışı denilecektir, ki o notebook garantisi varsa neden garanti servisine verilip hizmet alınmadı? 5 bilgisayarcı gezdikten sonra garanti dışı kalmış olması yüksek ihtimal.
4-SSD notebook açık değilken çıktıysa sıkıntı yoktur, ama dediğim gibi bu kullanım koşullarında ömrü kısa olacak gibi görünüyor.
Evet açık değildi. İstanbula gidince asus servisine gideceğim direkt. Eğer garanti dışıysa sizin dediğiniz yere giderim. Bilgisayarcılar da biri ben yapamam diyip bıraktı diğeri düz tornavidayla yıldız çıkarmaya çalışıyor diğeri biraz bastırarak çıkarmayı denedi. Diğeri yarın arkadaş gelecek onun eli iyidir bilgilidir vs dedi. Pek bir işlem yapılmadı.

Böylesine pahalı bir bilgisayarı, ucuz insanların eline geçmesi yazık olmuş. oraya tornavida sokulup lehim yapılıp vida çıkarılabilir veya penseyi iyi kullanan biri lazım. Bilgisayarı her salladığınızda oynayan sdd sıkıntı çıkartabilir nekadar sabitlensede vida kadar olmayacaktır. Size Tavsiyem En kısa sürede çözüm bulmanız.

Böylesine pahalı bir bilgisayarı, ucuz insanların eline geçmesi yazık olmuş. oraya tornavida sokulup lehim yapılıp vida çıkarılabilir veya penseyi iyi kullanan biri lazım. Bilgisayarı her salladığınızda oynayan sdd sıkıntı çıkartabilir nekadar sabitlensede vida kadar olmayacaktır. Size Tavsiyem En kısa sürede çözüm bulmanız.
Bilgisayarı haftalardır sabit tutuyorum o yüzden. Sizce garanti dışı kalmış mıdır ?

Bilgisayarı haftalardır sabit tutuyorum o yüzden. Sizce garanti dışı kalmış mıdır ?
Hayır tabiki de garanti dışı bırakmaz tabi servise ben bunu penseyle çıkartmaya çalıştım demez isen. Servise gittiğinizde vidayı çıkartmaya çalışırken yalama yaptırdım dersiniz üzerine herhangi bant felan da olmasın yani servise verirken hiç takmamış gibi yapın onlar vidayı halletsin siz yine SSD yi kendiniz takarsınız. Garanti dışı kalmamış olsa da vida kullanıcı hatası olması nedeniyle sizden para isteyeceklerdir. Birde servise gitmeden önce pc nin çalıştığına dair videolar kayıt edin yapayım derken bozmasınlar, tedbirinizi alın.

Hayır tabiki de garanti dışı bırakmaz tabi servise ben bunu penseyle çıkartmaya çalıştım demez isen. Servise gittiğinizde vidayı çıkartmaya çalışırken yalama yaptırdım dersiniz üzerine herhangi bant felan da olmasın yani servise verirken hiç takmamış gibi yapın onlar vidayı halletsin siz yine SSD yi kendiniz takarsınız. Garanti dışı kalmamış olsa da vida kullanıcı hatası olması nedeniyle sizden para isteyeceklerdir.
@profesor42 Tabiki de öyle demeyeceğim. Hatta göndermeden kapağı açıp SSD'yi söküp kutusuna koyacağım. Çıkarmaya çalışırken yalama oldu onun dışında dokunmadım diyeceğim. SSD yi de onlara versem takarlar diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı