Laptopa su döküldü

Su döküldüyse şanslısın. Kuruladıktan sonra tekrar açabilirsin sistemi.
Önemli olan bir nokta var.

Su dökülünce bilgisayar kendiliğinden kapandı mı yoksa kapanmadan önce güç düğmesine basarak gücünü kendiniz mi kestiniz ?
Eğer su döküldüğü anda anakart veya başka bir donanımın üzerinde bulunan bir bölüme haddinden fazla güç gittiyse o bölüm hasar görmüştür.

Ancak bu hasar görme olayından önce hemen, refleks ile güç düğmesine basıp kapattıysanız sıkıntı yaşamazsınız.
Tekrar kurular ve sistemi çalıştırırsınız.

Bana tuzlu kola dökülmüştü, kurulasan bile iletkenliği devam ediyordu. Sen şanslısın az çok :D

Ters çevirmek bir işe yaramaz, parçalarını çıkartıp kurulamanız gerekli. Yoksa o su kendi kendine tam olarak buharlaşmaz, yok olmaz.
Sağlama almak istiyorsan tüm parçaları ayrı ayrı çıkartacaksın.

Bana kola dökülmüştü, kendi kapanmıştı fakat bataryayı çıkartıp kuruladım, kurutma makinasıyla kuruttum halen kullanıyorum ve hattan kola dökülen pcden yazıyorum.

Su döküldüyse şanslısın. Kuruladıktan sonra tekrar açabilirsin sistemi.
Önemli olan bir nokta var.

Su dökülünce bilgisayar kendiliğinden kapandı mı yoksa kapanmadan önce güç düğmesine basarak gücünü kendiniz mi kestiniz ?
Eğer su döküldüğü anda anakart veya başka bir donanımın üzerinde bulunan bir bölüme haddinden fazla güç gittiyse o bölüm hasar görmüştür.

Ancak bu hasar görme olayından önce hemen, refleks ile güç düğmesine basıp kapattıysanız sıkıntı yaşamazsınız.
Tekrar kurular ve sistemi çalıştırırsınız.

Bana tuzlu kola dökülmüştü, kurulasan bile iletkenliği devam ediyordu. Sen şanslısın az çok :D

Ters çevirmek bir işe yaramaz, parçalarını çıkartıp kurulamanız gerekli. Yoksa o su kendi kendine tam olarak buharlaşmaz, yok olmaz.
Sağlama almak istiyorsan tüm parçaları ayrı ayrı çıkartacaksın.
İçeri su kaçmamış olmalı refleks ile hemen güç butonundan kapattım evet şuan ALLAH'a şükür çalışıyor USB Girişi bozulmuştu sadece bir gece balkonda bıraktım o da çalışıyor.

Mouse'un USB'side bozuldu su gelince pirincin içine koydum o da düzeldi. :)

Pirince koyma taktiğini ben de çokça kez denedim, gerçekten işe yarayan bir taktik.
Şanslısın ki refleksin ve bilgin sayesinde bilgisayar zarar görmeden, hemen gücü kesmişsin ve bataryayı çıkartmışsın.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı