Laptopa su döküldükten sonra ne yapılmalı?

shaEpeer

Centipat
Katılım
10 Haziran 2021
Mesajlar
68
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Laptopun yanında su vardı. 1 su bardağından az döküldü, sonrasında klavye saçmalamaya başladı. Ne yapmalıyım?

IMG_20221026_001207.jpg
 
Bilgisayarı kapat. Ters çevir bir süre kullanma. Ellerini aç Allah'a dua et. Gerisi şansına kalmış. Anakarta zarar gelmemişse ucuz yırtarsıny

Büyük ihtimalle klavyeniz tekrar sağlıklı çalışmayacaktır. En iyi çözüm açıp yağsız kontak sprey ile temizlemek, imkan yok ya da yapamayacaksanız pirinç.
Yaklaşık 6 saattir dinlenmede bir iki kere açıp test ettim hala aynı m tuşu takılı kalmış birkaç tuş çalışmıyor onun haricinde ters çevirdim masada duruyor pirince yatirsam sabaha düzelme ihtimali var mıdır?
 
Yaklaşık 6 saattir dinlenmede bir iki kere açıp test ettim hala aynı m tuşu takılı kalmış birkaç tuş çalışmıyor onun haricinde ters çevirdim masada duruyor pirince yatirsam sabaha düzelme ihtimali var mıdır?

Net bir şey söylemek zor. Su, yol bulup anakarta ilerlerse daha sıkıcı sonuçlara sebep olabilir. Düşük ihtimal ama dökülen su miktarına da bağlı.
 
İlk iş zaman kaybetmeden bilgisayarı tuşuna basarak kapatıp, elektrikle bağlantısını kesip sıvının daha da ilerlememesi için ters çevrilmeli. Yapılabiliyorsa pil çıkarılmalı, bu biraz ekstrem olabilir; klavye harici, anakart vs gibi yerlere sıvı ulaşmış mı diye kontrol edilip ulaşmışsa anakart kurulanıp tinerle yıkanmalı. Şayet ilk temas anında cihaz daha saçmalamaya başlamadan kapatılan ve elektrikle bağlantısı kesilen cihazlara bu dediğim maddeler ve benzeri uygulanırsa %99 hiçbir şey olmamış gibi kalan hayatına devam eder :D
 
Bilgisayarı sakın açma, servise götür. Benim masaüstü bilgisayara 1 şişe su döküldü RX580 8 GB, B365 anakart, Ryzen 5 3600, 16 GB RAM hemen fişe zıpladım sabaha kadar sobanın yanına koydum sabah bir şeyi yoktu ama hiçbir zaman eski performansı alamadım.

Servise götürecek vakit yok ise, kendine güveniyorsa ve eli yatkınsa anakartı açması; eski performansından kayıp olmaması için şart hocam :)
 
Beceri, yatkınlık ve bilgi ile ilgili meseleler sonuçta. Siz yapamıyorsunuz diye, herkes yapamaz gibi bir sonuca ulaşılamaz.

Ben yapamadığım için şahsen ben öneri vermiyorum anlamında cümlemi kurdum.Yani dünyadaki geri kalan tüm insanoğullarının teknik işlere girmemesini söylemek istemedim ki bunu da normal olarak anlaman gerekti 🙃
 
Ben yapamadığım için şahsen ben öneri vermiyorum anlamında cümlemi kurdum.Yani dünyadaki geri kalan tüm insanoğullarının teknik işlere girmemesini söylemek istemedim ki bunu da normal olarak anlaman gerekti. 🙃

Bilgisayarı sakın açma, servise götür. Benim masaüstü bilgisayara 1 şişe su döküldü. RX580 8GB, B365 anakart, Ryzen 5 3600, 16gb ram hemen fişe zıpladım sabaha kadar sobanın yanına koydum sabah bir şeyi yoktu ama hiç bir zaman eski performansı alamadım.

Alttaki mesajı ben yazdım sanırım.
 

Geri
Yukarı