Laptopa termal macun nasıl sürülür?

lucialemdar

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Ben laptopu 2021'den beri kullanıyorum hiç termal macun sürmedim Google'da bile ısınıyor klavye kısmı Fornite'de 60 FPS sabit alıyorum.
Bu FPS'ler artar mı?
Termal macun sürülmeli mi?
Sürülmezse ne olur?
Nasıl sürülür? Bu sorularıma cevap verirseniz çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Ben laptopu 2021'den beri kullanıyorum hiç termal macun sürmedim Google'da bile ısınıyor klavye kısmı Fornite'de 60 FPS sabit alıyorum.
Bu FPS'ler artar mı?
Termal macun sürülmeli mi?
Sürülmezse ne olur?
Nasıl sürülür? Bu sorularıma cevap verirseniz çok mutlu olurum.
İlk önce bir içini aç fanların tozunu al. Bir de macunun kıvamına bak, eğer akışkansa kalabilir ancak tozlaşmışsa onu kullanılmayan bir diş fırçası ile temizle ve bakır borunun işlemci ve ekran kartına gelen bölümlerine çarpı veyahut nokta şeklinde termal macun sıkarak üstüne kapar. Fazla sıkma, pump-out yapmasın.

Termal macun sürülmeli, 2021'den beri üzerinden çok zaman geçmiş. Performans düşüşleri, ısı değeri artışları normal. Nasıl sürüleceği burada anlatılması zor. İnternette videoları var ama tavsiyem hiçbir bilgin yoksa bilgisayarcıya götürmen. Örneğin, Monster Notebook 6 ayda bir ücretsiz bakım yapıyor. Senin bilgisayarında da belki öyle bir hizmet olabilir.

Termal macun sürülmeli, 2021'den beri üzerinden çok zaman geçmiş. Performans düşüşleri, ısı değeri artışları normal. Nasıl sürüleceği burada anlatılması zor. İnternette videoları var ama tavsiyem hiçbir bilgin yoksa bilgisayarcıya götürmen. Örneğin, Monster Notebook 6 ayda bir ücretsiz bakım yapıyor. Senin bilgisayarında da belki öyle bir hizmet olabilir.
peki fps artar mı yani 60 fps alıyorum ya fornitede kaç olur tahmini

birde büyük ihtimal haftaya felan sürüceğim o zamana kadar oyun oynasam sıkıntı olur mu

peki fps artar mı yani 60 fps alıyorum ya fornitede kaç olur tahmini

birde büyük ihtimal haftaya felan sürüceğim o zamana kadar oyun oynasam sıkıntı olur mu
Tahmini bir değer vermek zor ama belki ufak bir performans artışı da olabilir, burada daha önemli olan sıcaklık değerleri. İyi bir termal macun uygulaması yaparsan sıcaklıklar iyi oranda düşer.

Macunun işlemci ve ekran kartının tümünü kapladığına emin olun. Boş kısım kalmasın. Ne çok kalın ne çok ince olacak şekilde sürün. Laptop işlemcileri masaüstü gibi değil, direkt çekirdeğine sürüyorsunuz.

Aslında bu sebepten termal ped kullansanız daha iyi ve garanti bir çözüm olur gibi geliyor. Tam işlemci ve ekran kartına uygun olacak şekilde kesip üstüne koyuyorsunuz, bitiyor. Her termal pedi almayın ama. Thermalright Heilos bu konuda iyi bir seçim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı