Laptopa termal macun tek başına sürülebilir mi?

nbelll

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Elimde oyuncu laptopu var. 6 ay önce Termal macun değişimi ve iç bakım yaptırmıştım. Ancak yeniden ısınma problemi ile karşı karşıyayım. Termal macun kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bilgisayarcıya yaptırmaya kalksam 1500-2000 TL fiyat biçiyorlar. Çok pahalı geldi. Ondan dolayı kendim sürmek istiyorum. Önerebileceğiniz marka var mıdır? Ve macun yenilemek çok zor bir iş mi?

Arkadaşlar merhaba. Elimde oyuncu laptopu var. 6 ay önce Termal macun değişimi ve iç bakım yaptırmıştım. Ancak yeniden ısınma problemi ile karşı karşıyayım. Termal macun kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bilgisayarcıya yaptırmaya kalksam 1500-2000 TL fiyat biçiyorlar. Çok pahalı geldi. Ondan dolayı kendim sürmek istiyorum. Önerebileceğiniz marka var mıdır? Ve macun yenilemek çok zor bir iş mi?
Normalde evet ama eğer kendinize çok güvenmiyorsanız, tecrübe sahibi değilseniz bence o topa girmeyin. Düzgün bir bilgisayarcı bulun hem işlemci hem ekran kartı termal macun yeniler hem de tozları temizler.

Arkadaşlar merhaba. Elimde oyuncu laptopu var. 6 ay önce termal macun değişimi ve iç bakım yaptırmıştım. Ancak yeniden ısınma problemi ile karşı karşıyayım. Termal macun kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bilgisayarcıya yaptırmaya kalksam 1500-2000 TL fiyat biçiyorlar. Çok pahalı geldi. Ondan dolayı kendim sürmek istiyorum. Önerebileceğiniz marka var mıdır? Ve macun yenilemek çok zor bir iş mi?

Termal macun tavsiye edemem ama grizzly diye marka var iyi diye duydum. Ben sürüyorum hiç zor değil sadece yavaş ve ayarında yapman lazım ama yine de bilen birinden yardım iste. En azından YouTube videolarına bak.

Evet, kaliteli macun olarak Thermal Grizzly Kryonaut veya ıce Dragon bold öneririm. İşlem zor değil ama dikkat ister,

Normalde evet ama eğer kendinize çok güvenmiyorsanız, tecrübe sahibi değilseniz bence o topa girmeyin. Düzgün bir bilgisayarcı bulun hem işlemci hem ekran kartı termal macun yeniler hem de tozları temizler.

Hocam çok tozlanmıyor onu fark ettim. Altı ay önce gibi full bakım yaptırmıştım ama sanırım önceki bilgisayarcının yaptığı işlemden dolayı çabuk ısınmaya başladı. Çünkü bir yılda görmediğim ısıyı 6 ay gibi bir sürede gördüm. İşini iyi yapan bilgisayarcılar elbet de var ama fiyatlar uçuk geldi. Sırf termal macun yenileme için 1700 lira istedi.

Sırf termal macun yenileme için 1700 lira istedi.

Sağlam kazıkçıymış. Umarım oltaya gelen olmamıştır o bilgisayarcıdan. Buran anlık bile destek sunulabilir macun sürümü için ve bir karşılık da beklemiyoruz.

Hocam çok tozlanmıyor onu fark ettim. Altı ay önce gibi full bakım yaptırmıştım ama sanırım önceki bilgisayarcının yaptığı işlemden dolayı çabuk ısınmaya başladı. Çünkü bir yılda görmediğim ısıyı 6 ay gibi bir sürede gördüm. İşini iyi yapan bilgisayarcılar elbet de var ama fiyatlar uçuk geldi. Sırf termal macun yenileme için 1700 lira

Sağlam kazıkçıymış. Umarım oltaya gelen olmamıştır o bilgisayarcıdan. Buran anlık bile destek sunulabilir macun sürümü için ve bir karşılık da beklemiyoruz.
İşi küçümsemiyorum ama sadece içini açıp macun sürecek. Bakım falan da yok. Çok ütopik rakamlar.

Hocam burada en çok sizi zorlayacak durum genelde kasanın arka kapağını açmak olur. Birçoğu kolayca çıkarılırken bazıları Pena denilen pilastik aparatlarla açılması gerekiyor ve işlem dikkatli yapılmazsa kasayı tutan minik plastik çentikler veya kasanın kendisi zarar görebiliyor. Biraz o konuda işi bilmek gerek. Ama bazı alt kapaklar vidaları söktüğünüz gibi kolayca çıkabiliyor. Sonrasında ya pilin ana güö kablosunu çıkarıp öyle macun sürmeye başlayacaksınız ya da kesinlikle anakarta ve devrelere hiç değmemeye özen göstereceksiniz. Özellikle laptoplarda statik elektrik biraz sorun yaratabiliyor. Ama bir kere yaptığınızda diyeceksiniz ki bu kadar kolay mıydı. İce Dragon BOLD ben de öneririm. Yoğun kıvamlı, uzun ömürlü, performanslı ve Pump-out yapmayan bir macundur.

Hocam burada en çok sizi zorlayacak durum genelde kasanın arka kapağını açmak olur. Birçoğu kolayca çıkarılırken bazıları Pena denilen pilastik aparatlarla açılması gerekiyor ve işlem dikkatli yapılmazsa kasayı tutan minik plastik çentikler veya kasanın kendisi zarar görebiliyor. Biraz o konuda işi bilmek gerek. Ama bazı alt kapaklar vidaları söktüğünüz gibi kolayca çıkabiliyor. Sonrasında ya pilin ana güö kablosunu çıkarıp öyle macun sürmeye başlayacaksınız ya da kesinlikle anakarta ve devrelere hiç değmemeye özen göstereceksiniz. Özellikle laptoplarda statik elektrik biraz sorun yaratabiliyor. Ama bir kere yaptığınızda diyeceksiniz ki bu kadar kolay mıydı. İce Dragon BOLD ben de öneririm. Yoğun kıvamlı, uzun ömürlü, performanslı ve Pump-out yapmayan bir macundur.
Teşekkür ederim cevabın için Hocam. Benim laptop pena ile açılıyor. Ram arttırma videosunda görmüştüm. Olabildiğince dikkat edeceğim

Hocam termal macunu aldım. Orijinal olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Karekod falan çıkmadı üzerinde. Paketi açmadım henüz. Açarsam iade olur mu orijinal çıkmazsa?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı