Laptopa termal macun uygulaması için öneriler

Quantum9

Kilopat
Makaleler
9
Yer
Beşiktaş / İstanbul
Daha fazla  
Meslek
İş Geliştirme
Aşağıya görselini ekleyeceğim cihazın ve termal macunun. Daha önce cihaza fan temizliği ve soğutma ızgaralarına sıkışan toz topaklarının temizliğini yaptım. (Ayrıcı içinin de tozunu aldım ) fakat şu ana kadar hiç termal macun yenilemesi yapmadım. 2 senesini dolduracak cihaz, ve garantisi ağustos'ta bitiyor. Fan temizliğinden önce içini açıp çekmiştim bu resmi. İşlemcim, i5 8265U ve ekran kartı NVIDIA MX110 2 GB GDDR5 ( almış olduğum termal macunun görsellerine ekledim, bu forumda tavsiye edilmişti bunun üzerine aldım) şimdi arkadaşlar, soğutma bloğu kolay sökülüyor mu? Tam olarak nasıl uygulamalıyım? Macunun yanında spatulası geldi, onunla yaydırabilirim. Tavsiyelerinize açığım.

Snapchat-313393732.jpg

Dosya Ekleri

• 20210702_101300.jpg
    20210702_101300.jpg
    193 KB · Görüntüleme: 34
  • 20210702_101347.jpg
    20210702_101347.jpg
    186,5 KB · Görüntüleme: 35
Soğutma bloğu kolay sökülüyor. YouTube üzerinden bilgisayar modelinizin söküm videosunu izlerseniz daha da kolay olur sizin için. Dikkat etmeniz gerekler şöyle:
1. Üzerinizdeki statik elektriği boşaltın ya da eldiven kullanın anakart hassas olabiliyor bu konuda. Zarar vermek istemezsiniz.
2. Termal macunu leblebiden hallice daire şeklinde sıksanız yeterli olur, isterseniz ince katman haline gelene kadar yayabilir isterseniz de direk bloğu üstüne kapatabilirsiniz.
3. Söktüğününüz vidaları nereden söktüğünüze dikkat edin ve olabildiğince aynı yerine takmaya çalışın. Bazı vida dişleri diğerlerinden farklıdır ve yuvayı bozabilir. Bazı vidalar ise diğerlerinden uzundur ve donanıma zarar vermenize neden olabilir.
Bunlar haricinde işlem oldukça basittir, ayrıca bir de sökmeye çalışırken parça çıkmıyorsa zorlamayın, önce inceleyin çünkü tırnaklı falan olabiliyor ve kırılabiliyor 😁

Belirtmeyi unuttum, ilk işiniz pili sökmek olsun her zaman.

Öncelikle birkaç vida çıkartsanız kolayca çıkacak gibi duruyor soğutma bloğu. Termal macun konusuna gelirsek şu videoda nasıl sürülebileceği konusunda alternatifler mevcut.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı