Laptopa vurduktan sonra ekran renkli kaldı

Adamlar artık 100-150 liraya sadece format atıyor, ne reflowinginden bahsediyorsun.

Önce yazdığımı iyice okuyup anlayın anlamadıysanız ben şurayı anlamadım deyin o zaman yardımcı olurum size de iyi günler.
100-150 TL tahmini bir rakam olmakla beraber işlem başarısız olursa alınacak ücrettir.

Adamlar artık 100-150 liraya sadece format atıyor, ne reflowinginden bahsediyorsun.

Ayrıca bu üslup ne babanın oğluyla konuşmuyorsun ne bu gerginlik?

Önce yazdığımı iyice okuyup anlayın anlamadıysanız ben şurayı anlamadım deyin o zaman yardımcı olurum size de iyi günler.
100-150 TL tahmini bir rakam olmakla beraber işlem başarısız olursa alınacak ücrettir.

Ayrıca bu üslup ne babanın oğluyla konuşmuyorsun ne bu gerginlik?
Gerginlik yok, ne reflowinginden bahsediyorsun diyince bu kadar sinirleneni yeni görüyorum. Ve bence verdiğim tepki uygun bir tepki, 100-150 liraya bilgisayarı dahi temizletemezsin büyükşehirlerde.

Bilgisayara vurduktan sonra ekran renkli olmaya başladı Intel ekran kartını devreye aldığımda sorun ortadan kalkıyor fakat diğer ekran kartı hasar almış NVIDIA 940MX ekran böyle oluyor. Hasar nerededir ya da nasıl çözebilirim?

Eki Görüntüle 1754345
valorant virüs virüs anlamiyonuz bak 😂

PC benim arkadaşlar çift ekran kartı var 1 tanesiyle acınca normal ama diğerini etkinleştirnce oluyor böyle oyunlar falan oynanıyor ama sadece ekranda görseldeki gibi cizgiler falan cıkıyor Valorant'ı da test için açtım LoL de oldu bu 5 yıllık PCım ilk vuruşum ve sonuç bu.

PC benim arkadaşlar çift ekran kartı var 1 tanesiyle acınca normal ama diğerini etkinleştirnce oluyor böyle oyunlar falan oynanıyor ama sadece ekranda görseldeki gibi cizgiler falan cıkıyor Valorant'ı da test için açtım LoL de oldu bu 5 yıllık PCım ilk vuruşum ve sonuç bu.

İşlemcinin gpusuyla tamamen düzgün çalışıyor yani? Bağlantı noktalarından olamaz o zaman, ekran kartının lehimine zarar vermişsin. Eski laptopların başına geliyor, ekran kartı ısınıp soğudukça lehimde çatlaklar oluşur buda zamanla yada yumruk atılınca büyüyüp ekran kartının bağlantısını bozar. Ekranda çizgiler oluşur, ekran kartı ısınınca çizgiler azalır hatta tamamen kaybolabilir, lehim ısınınca genişleyip tam bağlantı kurduğu için. Yani laptopunun bir ayağı zaten çukurdaymış sende vurup işini bitirmişsin. Bilgisayarcıya götürüp reballing yaptırman lazım, reflowingde çözebilir ama çok geçici olur eğer kısa süreli çözülse yeterse ucuza öyle yaptır. 100 liraya kimse yapmaz ama harbiden yada çok üstün körü yapar 1 aya aynı sorun tekrar başlar..

İşlemcinin gpusuyla tamamen düzgün çalışıyor yani? Bağlantı noktalarından olamaz o zaman, ekran kartının lehimine zarar vermişsin. Eski laptopların başına geliyor, ekran kartı ısınıp soğudukça lehimde çatlaklar oluşur bu da zamanla ya da yumruk atılınca büyüyüp ekran kartının bağlantısını bozar. Ekranda çizgiler oluşur, ekran kartı ısınınca çizgiler azalır hatta tamamen kaybolabilir, lehim ısınınca genişleyip tam bağlantı kurduğu için. Yani laptopunun bir ayağı zaten çukurdaymış sende vurup işini bitirmişsin. Bilgisayarcıya götürüp reballing yaptırman lazım, reflowingde çözebilir ama çok geçici olur eğer kısa süreli çözülse yeterse ucuza öyle yaptır. 100 liraya kimse yapmaz ama harbiden ya da çok üstün körü yapar 1 aya aynı sorun tekrar başlar.

O biraz şans işi 1 hafta da sürebilir 6 ay 1 yıl da belli olmaz.

Hocam ekrana vurduysan eğer saç kurutma makinesiyle bu işi çözebilirsin 40 dk kadar sürüyor iyice ısıtınca ekran düzeliyor çünkü ayrılan içerdeki yansıtıcı filmler birbirini yeniden tutuyor ne kadar süre kullanırsn bilmem ama uzun süre sorun çıkarmaz...

Tahminen sorun anakart ve ekran kartı arası bağlantıda yada direk ekran kartında olabilir ama sorunu tam olarak tespit etmek ve çözüm sunmak imkansız. Teknik servise veya tamirciye götüreceksin, detaylıca inceleyecekler. Zaten çözümü bilsen de kendin açıp tamir edemezsin. Her türlü tamire gidecek o bilgisayar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı