Laptopa yapılan RAM yükseltmesi yanlış mı yapılmış?

burak açu

Hectopat
Daha fazla  
2 ay önce laptop RAM yükseltmesi yaptırdım. Ürünü kendim satın aldım ancak tanıdığım bir işletmeye taktırdım. Aldığım RAM Kingston 8GB 2400MHz DDR4 Ram KVR24S17S8/8 budur. Ancak görselini attığım gibi ürün özellikleri uyuşmuyor. Çok yakından tanıdığım bir işletme olduğu içinde gitmeden önce emin olmak istedim. Programın yanlış görme ihtimali var mıdır? Yoksa gerçekten farklı bir ürün mü takmışlar?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    99,9 KB · Görüntüleme: 70
  • Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    106,4 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleyen: Moderatör:
Partner kingston olsa bile bellek modüllerinin üreticisi Samsung'dur. Ek olarak samsung piyasanın en iyi bellek üreticilerindendir, yani bu iyi bir şey.

Yanlışlık var hocam. Birisi 2666 MHz. Diğeri ise 2400 MHz. Memory sekmesini de atabilir misiniz? Yine de 2400 olarak uyumlu çalışabilir.

Nand üreticisi Samsung ise orada Samsung yazması normaldir fakat frekanslarda yanlışlık var gibi geldi. Belki program frekansları yanlış veriyor olabilir. Modüllerdeki en doğru frekans sonucunu almak için şu yöntemi deneyebilirsiniz.

Windows+R kısayolunu kullanarak çalıştırı açın.
cmd yazıp Tamam'a tıklayın.
Açılan ekranda wmic memorychip get speed yazıp Enter'a basın.

Bu işlem size bilgisayarınızda takılı olan RAM modüllerinin frekanslarını verecektir.
Buradaki sonuçlar satın aldığınız ürünle uyuşuyor mu bir kontrol edin.

Biri 1333 MHz ama diğeri 1200 MHz gözüküyor da ben daha önce 1200 MHz RAM görmedim.
DDR (Double Data Rate) olduğu için değerler ikiyle çarpılır. Yani 2666 ve 2400 MHz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı