Laptopa yeni takılan SSD sonrası açılmıyor

KIDsErBIA

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
8 GB RAM, 480 GB SSD,
Intel Core i3 5005 - 2.00 GHz,
Intel HD Graphics 5500 - VRAM: 128 MB,
32 bit 60 Hz ekran
Dün laptopa SSD taktım açtım hiçbir şey yapmadım kapattım sabah açtım boylebir hata verdi nasıl çözebilirim?
Not: SSD sabit değil sabitlemeye yarayan kancalari başka bilgisayara taktiğim için takamadim bant ile yapıştırdım ama çok sağlam olmadi.

Dosya Ekleri

• 17208624815098711788930166333441.jpg
    17208624815098711788930166333441.jpg
    229,4 KB · Görüntüleme: 61
Belki de UEFI legacy olaylarından dolayı olabilir diyeceğim de direk düz işletim sistemi indirin diyor yani.

SSD'ni kontrol et SATA bağlantılarını.

Muhtemelen ondan hocam :) çünkü dediğim gibi sabit değildi SSD deneyip haber vereceğim.

Muhtemelen ondan hocam :) çünkü dediğim gibi sabit değildi SSD deneyip haber vereceğim.

Gördüğüm kadarıyla laptopa benziyor SATA yuvasında SSD için vidalı bir metalimsi kağıtla sabitlemen gerek miyor mu?

Gördüğüm kadarıyla laptopa benziyor SATA yuvasında SSD için vidalı bir metalimsi kağıtla sabitlemen gerek miyor mu?

Hocam bu laptop bozuktu neden hiç bilmiyorum fişten çektiğim günün sabahı bozulmuştu neyse ben bunun parçaları aldım yeni bilgisayara taktım o demirleride almıştım şimdi o demirleri çıkarırsam diğer bilgisayarda sıkıntı çıkaracak bende bantla yapıştırdım SSD'yi.

Hocam bu laptop bozuktu neden hiç bilmiyorum fişten çektiğim günün sabahı bozulmuştu neyse ben bunun parçaları aldım yeni bilgisayara taktım o demirleride almıştım şimdi o demirleri çıkarırsam diğer bilgisayarda sıkıntı çıkaracak bende bantla yapıştırdım SSD'yi.

Bant onu nasıl tutsun kanka genelde vidalıyolar zaten yerinden oynamasın diye.

Sabit olmasa bile çalışır sıkıntı olmaz. Yeter ki girişi tam olsun.

Girişi tam olmuyor işte kardeşim vidalıyolar diyorum.

SSD'ye Windows kurulurken aynı sistemde başka bir disk var mıydı? Muhtemelen Windows SSD'de olsa da boot dosyaları farklı bir diske kurulmuş. O yüzden de sistem kendini boot edemiyor.

Kanka SSD'yi daha önce kullandım içinde Windows var hatta Riot Client'te vardı fakat nasıl yapacağımı söylersen deneyebilirim sana zahmet.

SSD'yi daha önce kullandıysanız mevcut bir sistemden söktünüz, söktüğünüz sistemde SSD harici bir disk var mıydı? Şayet vardı ise Macrium Reflect gibi bir yazılım ile diğer SSD'ye kurulan boot bölümünü kopyalayabilirsiniz. Özellikle sisteme SSD takılıp format atıldığında format öncesi eski diskteki boot bölümleri silinmez ise ya da SATA sıralamasında diğer disk Windows kuracağınız yeni diskten daha ön bir portta ise misal HDD vardır SATA 1 portunda SSD'yi ise SATA 2 SATA3 gibi bir porta takarsınız bu gibi durumlarda boot klasörü genellikle sıralamada öndeki diske kuruluyor. Benzer durumu SSD yükseltmesi yaptığım laptopta yaşadım, bir süre sonra eski HDD'i içinden çıkarttığımda sistem Windows SSD'ye kurulu olduğu halde kendini boot etmiyordu.

Son düzenleme:

Biliyorum hocam dediğim gibi o diğer bilgisayarda ayrıca SSD'yi kontrol ettim herhangi bir problem yok ne yapmamı onerirsiniz.

SSD'ye Windows kurulurken aynı sistemde başka bir disk var mıydı? Muhtemelen Windows SSD'de olsa da boot dosyaları farklı bir diske kurulmuş. O yüzden de sistem kendini boot edemiyor.

SSD'yi daha önce kullandıysanız mevcut bir sistemden söktünüz, söktüğünüz sistemde SSD harici bir disk var mıydı? Şayet vardı ise Macrium Reflect gibi bir yazılım ile diğer SSD'ye kurulan boot bölümünü kopyalayabilirsiniz. Özellikle sisteme SSD takılıp format atıldığında format öncesi eski diskteki boot bölümleri silinmez ise ya da SATA sıralamasında diğer disk Windows kuracağınız yeni diskten daha ön bir portta ise misal HDD vardır SATA 1 portunda SSD'yi ise SATA 2 SATA3 gibi bir porta takarsınız bu gibi durumlarda boot klasörü genellikle sıralamada öndeki diske kuruluyor. Benzer durumu SSD yükseltmesi yaptığım laptopta yaşadım, bir süre sonra eski HDD'i içinden çıkarttığımda sistem Windows SSD'ye kurulu olduğu halde kendini boot etmiyordu.

Hayır hocam daha önce kullandığım da da her zamanda da tek SSD'i halindeydi başka bir depolama birimim yoktu.

Dosya Ekleri

• 17208658815454934181878670995187.jpg
    17208658815454934181878670995187.jpg
    147,6 KB · Görüntüleme: 23

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı