Laptopın yanındaki girişler ne işe yarar?

Yusuf Serhan

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayar konusunda biraz cahilim. Lütfen biri bütün bu tuşların ne işe yaradığını söyleyebilir mi ?

oJoOd0G.jpg

Xn04Dsd.jpg

Soldan sağa ilkinde kart okuyucu, USB 3.0, USB 3.0; ikincide mini DP, mini DP, HDMI, USB Type C, güç girişi, ethernet girişi gibi görünüyor.

Tuş değil de port demek daha doğru olur. Genel olarak yaptıkları şey veri/elektron alışverişi. İşine göre ve alışverişi yapacağın cihaza göre port değişiyor.

Başlıkta belirttiğiniz doğru, hepsi giriş. Yukarıdaki fotoğraftaki mavi renktekilere dosya aktarımı için flash bellek takabilirsiniz. USB 3.0 olarak geçer aynı zamanda siyah olanı da vardır o da 2.0 olarak geçer. Alt fotoğraftaki ilk 2 giriş ise yazıcı kablosu diye geçen USB tip b kablolarını takabilirsiniz. Üzerinde HDMI yazana HDMI kablosu takıp laptopunuzdaki görüntüyü monitöre veya televizyona aktarabilirsiniz. Yanındaki ise USB tip C girişi de USB 3.0 ve 2.0 girişleri gibi veri aktarımı için kullanabilirsiniz. En sondaki de şarj girişi.

Teşekkürler arkadaşlar son olarak biri DP girişinin ne olduğunu anlatabilir mi? nette aradım anlamadım.

Teşekkürler arkadaşlar son olarak biri DP girişinin ne olduğunu anlatabilir mi? nette aradım anlamadım.
Hocam onun açılımı Display Port. Bu da HDMI gibi görüntü için kullanılıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı