Laptoplar hala çok mu sıcak?

Kazık o zaman tüm laptoplar ısınıyorsa o kadar para veriyorum iyi bir soğutma olsun bir zahmet

Son 5 yıla göre laptop soğutmalarında güzel bir ilerleme kaydedildi. 11-12 nesiller I5-I7 işlemcilerde 95leri görürken firmalar şu anki sıvı metal/ kasa iç dizaynı ve fan kesimleriyle i9 işlemcileri 95-100 derecelerde (i9 işlemcilerin üst limiti 120 derecedir) tutabiliyorlar. Bu yüksek kaliteyi de firmalar üst düzey kasalarında yapıyor tabii sadece haliyle fiyatlarda uçuk oluyor. İlerleyen zamanlarda yeni çıkacak soğutma teknolojileri ile ısılar daha da düşecektir.

ASUS ROG serisi, MSI Vector serisi, Acer Nitro 16/Predator serilerinde fabrikasyon geliyor sıvı metal macun. Yanlış kullanımdan dolayı bazı kullanıcıların macunları pumpout olup ısıları yükseliyor ama akma/bozulma gibi bir durum yaşayan görmedim duymadım.
Siz bunları mı önerirsiniz sıvı metal var diye? Veyahut Slayer gibi modellerin de soğutması yeterli midir?

Siz bunları mı önerirsiniz sıvı metal var diye? Veyahut Slayer gibi modellerin de soğutması yeterli midir?

Yani sıvı metal olan bir cihaz öneririm açıkçası. Dikkatli kullandığın sürece macun değiştirme sorunun olmuyor. Sıcaklıkları sürekli değil arada bir meraktan kontrol ediyorsun kafan rahat oluyor.

Slayer Tongfang kasa kullanıyor şimdi iyi ama sonra ne olur bilinmez.

Yani sıvı metal olan bir cihaz öneririm açıkçası. Dikkatli kullandığın sürece macun değiştirme sorunun olmuyor. Sıcaklıkları sürekli değil arada bir meraktan kontrol ediyorsun kafan rahat oluyor.

Slayer Tongfang kasa kullanıyor şimdi iyi ama sonra ne olur bilinmez.
Peki hocam 5070 de olsa 8 GB VRAM eksik kalacak mıdır her türlü? 12 VRAM'e denk fiyata değer mi kesinlikle?

Güzel mizah :D

Oh ısıtıcıya gerek bile yok.

Laptop gibi küçük bir cihaz için gayet normal dereceler watt sınırı ayarlayıp 2-3 FPS kaybedip sıcaklıları 60-70 derecelere düşürebiliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı