Laptoplara HDD takmak uzun vadede sorun teşkil eder mi?

Paulroth

Hectopat
Katılım
3 Temmuz 2019
Mesajlar
26
Masaüstü bilgisayarlarda bildiğim kadarıyla HDD takarken sabit şekilde vidalamazsak disk dönerken zarar görebiliyor. Aynı durum laptoplar için de aklıma geldi bağladığımız 2.5inç HDD, laptop taşınabilir bir cihaz olduğu için zarar görür mü? Düşürme vs. değil çantada taşırken böyle bir şey söz konusu olur mu?
 
10 yıldır laptopumda HDD kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım. Vidalamazsan çıkardığı ses yükselir. Laptopun kapağını kapattığında vidasız dahi olsa düşmez çünkü kapaktan destek alıyor ve içeride hareket edebileceği alan kısıtlı.

Ayrıca 1 senedir vidasız kullanıyorum HDD'yi. HDD kızağını sökmüştüm önceden sonra kaldı öyle. Bantla bantlamıştım. HDD kızağı yüksek gelmişti çünkü cover'i yenilemiştim. 5 yıllık laptopum. Yeni modellerin cover'inden takmıştı teknik servis. Yeni modellerin cover'i ince olduğundan kızağı çıkarmadığım zaman cover'e baskı yapıyordu. 0 aldığım cover'i de deforme etmeye hiç niyetim yok. Fotoğraf atardım arka planda render çalışmasa.
 
Çok bir şey olmaz. Zaten eğer çok ciddi bir sorun teşkil etseydi üreticiler dizüstü bilgisayarlara HDD koymazdı. Bilgisayarı düşürmedikçe bür şey olacağını zannetmiyorum.
 
10 yıldır laptopumda HDD kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım. Vidalamazsan çıkardığı ses yükselir. Laptopun kapağını kapattığında vidasız dahi olsa düşmez çünkü kapaktan destek alıyor ve içeride hareket edebileceği alan kısıtlı.

Ayrıca 1 senedir vidasız kullanıyorum HDD'yi. HDD kızağını sökmüştüm önceden sonra kaldı öyle. Bantla bantlamıştım. HDD kızağı yüksek gelmişti çünkü Cover'i yenilemiştim. 5 yıllık laptopum. Yeni modellerin Cover'inden takmıştı teknik servis. Yeni modellerin Cover'i ince olduğundan kızağı çıkarmadığım zaman Cover'e baskı yapıyordu. 0 aldığım Cover'i de deforme etmeye hiç niyetim yok. Fotoğraf atardım arka planda render çalışmasa.

Peki bu kızak ve SATA 3 kabloları modele özel mi satılıyor ben bulamadım
 
Kızakları zor bulursun. Benimkinin orijinal kızağı teknik serviste varmış. Sorduğum zaman ücretsiz gönderebileceklerini söylediler. Onu da eski taşındığım adrese gönderip 1 kızak için beni kargoyla uğraştırdılar. Şu an kızağın nerde olduğunu bile bilmiyorum. Bantla durduğu için çok gerekli görmüyorum kızağı ama vidalarsan çalışma sesi azalır. Asetatlı kumaş bant kullanabilirsin. Orijinal teknik servis bandıdır. Yüksek kalitelidir. Veya aliexpresste HDD kızağı satan bir Çinli satıcı bulursan onunla iletişim kurmayı deneyebilirsin. Çinliler çok marifetli bu konularda belki yardımcı olurlar. Benim cihazımın orijinal heatsink ve fan setini çok arayıp bulamamıştım ama 1 Çinli bana yardımcı oldu. :)
 
Kızakları zor bulursun. Benimkinin orijinal kızağı teknik serviste varmış. Sorduğum zaman ücretsiz gönderebileceklerini söylediler. Onu da eski taşındığım adrese gönderip 1 kızak için beni kargoyla uğraştırdılar. Şu an kızağın nerede olduğunu bile bilmiyorum. Bantla durduğu için çok gerekli görmüyorum kızağı ama vidalarsan çalışma sesi azalır. Asetatlı kumaş bant kullanabilirsin. Orijinal teknik servis bandıdır. Yüksek kalitelidir. Veya Aliexpress'te HDD kızağı satan bir Çin'li satıcı bulursan onunla iletişim kurmayı deneyebilirsin. Çinliler çok marifetli bu konularda belki yardımcı olurlar. Benim cihazımın orijinal heatsink ve fan setini çok arayıp bulamamıştım ama 1 Çin'li bana yardımcı oldu. :)

Çok uğraştırıcı gözüküyor. Harici HDD almak kafama yatmaya başladı teşekkürler :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı