Laptoplarda core/memory clock yapılmalı mı?

Bütçe
0

osaka.exe

Centipat
Makaleler
4
Yer
Ötüken
Sistemim:

Acer Nitro 5 AN515-46
Ekran kart: RTX 3060 VRAM: 6 GB.
RAM: 16 GB DDR5 4800MHz.
İşlemci: AMD Ryzen 7 6800H.

Laptoplarda oyuncu bilgisayarı olsun gündelik iş tipi olsun fark etmeksizin clock yapılması önerilmiyor. Ben yine de kaşındım ve MSI Afterburner üzerinden Memory Clock'u 200-300 arttırdım, Core Clock'u 170 arttırdım. Oyunda çok az da olsa (5-15 FPS) bir performans arttırdı. Asıl sorum ise bunu yapmalı mıyım ve hangi değerlere çekmem en sağlıklısı olur? Ben ekran kartını sonuna kadar kullanmak istiyorum rahat olsun istemiyorum fakat bir yandan da ömrünü hızlı kısaltmak istemiyorum. Ona göre ideal bir ayar verir misiniz? (eğer yapmamı tavsiye ediyorsanız tabii.)

Bir keresinde ikisini de sonuna kadar çekmiştim bilgisayar mavi ekran vermişti, yeniden başlattı kendini. :D

Sonuçta bu bileşenler çok güçlü bileşenler. Laptoplarda bence önemli olan sıcaklık değerleri zaten sıcaklık değerleri iyi olunca laptop kendini sonuna kadar zorluyor bence undervolt yaparak daha fazla FPS yerine daha stabil oyun keyfi ve bileşenlerde uzun ömrü seçebilirsin.

Sonuçta bu bileşenler çok güçlü bileşenler. Laptoplarda bence önemli olan sıcaklık değerleri zaten sıcaklık değerleri iyi olunca laptop kendini sonuna kadar zorluyor bence undervolt yaparak daha fazla FPS yerine daha stabil oyun keyfi ve bileşenlerde uzun ömrü seçebilirsin.
Isı konusunda hiçbir sorunum yok. Sadece maksimum fps istiyorum ne kadar verebiliyorsa o kadar. Bu konuda da işlemci değil ekran kartının yük altında olmasını istiyorum ama maalesef şuan oynadığım 3 oyunda işlemci istiyor. (PUBG-CS2-Rainbow Six Siege)

Isı konusunda hiçbir sorunum yok. Sadece maksimum FPS istiyorum ne kadar verebiliyorsa o kadar. Bu konuda da işlemci değil ekran kartının yük altında olmasını istiyorum ama maalesef şu an oynadığım 3 oyunda işlemci istiyor. (PUBG-CS2-Rainbow Six: Siege)

O zaman sana tavsiyem işlemcini %100 kullanıma zorlaman olacaktır en yüksek frekansta madem ısınma sorunun yok. Ne kadar yüksek işlemci kullanımı o kadar az darboğaz.

O zaman sana tavsiyem işlemcini %100 kullanıma zorlaman olacaktır en yüksek frekansta madem ısınma sorunun yok. Ne kadar yüksek işlemci kullanımı o kadar az darboğaz.
Ben diyorum ki sana ekran kartı %99 çalışsın istiyorum. Daha fazla fps veriyor çünkü öyleyken. İşlemci ekran kartından daha fazla çalıştığında (ki şuan öyle) oyunlar daha az fps veriyor. Darboğaz yapmaz laptoplar kolay kolay o konuda bir sorunum yok

Sayın Technopat kullanıcısı, eğer işlemcin yeterli değilse oyunlar nasıl %99 kullanacak ekran kartını? Bunu da geçersek her oyun zaten kullanamıyor ekran kartının tamamını? Oyunların işlemci ağırlıklı olduğunu biliyorsun, işlemcin yüzünden ekran kartını kullanamıyolar ben de işlemcine odaklanman gerektiğini söylüyorum.

Sayın Technopat kullanıcısı, eğer işlemcin yeterli değilse oyunlar nasıl %99 kullanacak ekran kartını? Bunu da geçersek her oyun zaten kullanamıyor ekran kartının tamamını? Oyunların işlemci ağırlıklı olduğunu biliyorsun, işlemcin yüzünden ekran kartını kullanamıyolar ben de işlemcine odaklanman gerektiğini söylüyorum.
İşlemcim yeterli, teşekkür ederim yine de

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı