Laptoplarda grafik driver güncelleme sağlıklı mıdır?

Cansuanddoga

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Lenovo Y520 laptop kullanıcısıyım.

NVIDIA'nın en son sürümünü yükleyip güncelleme yaptım, zira laptop üreticisi sitesindeki sürüm 2018'den kalma diye.
Fakat Intel'i güncellemeye çalıştığımda, Intel bana "bilgisayarınıza özelleştirilmiş bir bilgisayar üreticisi yazılımı yüklenmiştir." diyerek güncelleme yapamayacağını ve "özelleştirilmiş bilgisayar üreticisi sürücüsü yerine genel Intel sürücüsü kurmak, teknik sorunlara yol açabilir." diye yazı çıkarıp, 2017'den kalma sürücüyü güncellememe izin vermedi.

Bu kafamda bazı soru işaretleri bıraktı. NVIDIA'nın en son sürücü güncellemesini yaptığım için şu anda laptop üreticisinin verdiği en son sürüme, 2018'den kalma olan sürücüye geri çevirmek mantıklı mıdır? Yoksa en güncel halinde olması bilgisayar için daha mı sağlıklıdır? NVIDIA'nın sürücüsü güncelken Intel'in sürücüsü güncel olmazsa bu sıkıntı çıkarır mı?

Kat Intel'i güncellemeye çalıştığımda, Intel bana "bilgisayarınıza özelleştirilmiş bir bilgisayar üreticisi yazılımı yüklenmiştir." diyerek güncelleme yapamayacağını ve "özelleştirilmiş bilgisayar üreticisi sürücüsü yerine genel Intel sürücüsü kurmak, teknik sorunlara yol açabilir." diye yazı çıkarıp, 2017'den kalma sürücüyü güncellememe izin vermedi.

Tüm sürücülerin güncel olması sisteminizin sağlığı ve performansı açısından iyi olacaktır.

Intel sürücüsünü güncellemek içinde driverın RAR'ını yükleyin açın ve Graphics diye bir dosya çıkacak bize lazım olan o aygıt yöneticisini açın Intel HD kartınızı seçin sürücüyü güncelleştir deyin sürücü için bilgisayarımı tara deyin gözat kısmına tıklayın Graphics dosyasını bulun ve seçin güncelleyecektir. Güncelleme yapmadan önce DDU ile Intel ekran kartı driverını kaldırmayı unutmayın.

Son düzenleme:
Tüm sürücülerin güncel olması sisteminizin sağlığı ve performansı açısından iyi olacaktır.
Intel sürücüyü güncellememe izin vermediği için güncelleyemiyorum. Büyük ihtimalle de güncellemeyeceğim. Şu anda güncellememenin sıkıntı çıkarma olasılığını ne kadardır?

Intel sürücüsünü güncellemek içinde driverın RAR'ını yükleyin açın ve igxpin diye bir exe çıkacak bize lazım olan o seçin güncelleyecektir. Güncelleme yapmadan önce DDU ile Intel ekran kartı driverını kaldırmayı unutmayın.

Bunları uygulayın olmaz ise sıkıntı çıkmaz Intel'in ekran kartı driverının güncel olmasından çok NVIDIA kartın driverı güncel olması önemli.

Son düzenleme:
Bunları uygulayın olmaz ise sıkıntı çıkmaz Intel'in ekran kartı driverının güncel olmasından çok NVIDIA kartın driverı güncel olması önemli.
Çok teşekkürler

Merhabalar, güncellemeyi DDU olmadan yapmaya çalıştım ama sıkıntı çıkarır mı? Bir de DDU nasıl kullanılır acaba?

@ArdaRiche1

Merhabalar, güncellemeyi DDU olmadan yapmaya çalıştım ama sıkıntı çıkarır mı? Bir de DDU nasıl kullanılır acaba?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı