Laptoplarda RTX 4080 145W ile 175W arasında çok fark var mıdır?

Bilmiyorum hocam ben de çok anlamadım her yerde farklı bir şey söylüyor gelince bakıcam artık bu mini-LED olayını bir programla vs. görebiliyor muyum yoksa sadece kutu içinden çıkan belgelerle mi bakabilirim.

Simsiyah bir görüntü açın. Sadece düz siyah olsun başka bir şey olmasın. Eğer yanlardan bir aydınlatma görüyorsanız mini-LED değildir çünkü mini-LED ise siyah renkte piksel çalıştırmayacağı için ekran simsiyah olur.

Simsiyah bir görüntü açın. Sadece düz siyah olsun başka bir şey olmasın. Eğer yanlardan bir aydınlatma görüyorsanız mini-LED değildir çünkü mini-LED ise siyah renkte piksel çalıştırmayacağı için ekran simsiyah olur.
Yanlardan aydınlatma oluyorsa ışık sızması olmuş olmuyor muydu hocam?

Yanlardan aydınlatma oluyorsa ışık sızması olmuş olmuyor muydu hocam?

Panel mini-LED ise ışık sızması olmaz IPS’lerde olduğu gibi. Dediğim gibi IPS tek bir yerden aydınlatır, mini-LED ekran pek çok küçük piksele bölünür ve hepsi bağımsız aydınlatır.

Hocam merhaba laptop geldi hatta şu an Acer'dan yazıyorum daha oyun vs. yükleyemedim fakat ekran olayını hala anlayamadım eğer 1000 nit ise mini-LED oluyormuş bunu öğrendim ama 1000 nit olup olmadığını laptopun nasıl anlayacağımızı öğrenemedim.
Technopat şu resmini attığım uygulamayı kullanıyor nit değerini öğrenmek için
uygulamanın neresinden bakacağımı hala bulamadım açıkçası

Kendi inceledikleri mini-LED olarak geçen laptoplar 700 nit civarı veriyor bu uygulamada.

Hocam merhaba laptop geldi hatta şu an Acer'dan yazıyorum daha oyun vs. yükleyemedim fakat ekran olayını hala anlayamadım eğer 1000 nit ise mini-LED oluyormuş bunu öğrendim ama 1000 nit olup olmadığını laptopun nasıl anlayacağımızı öğrenemedim.

Kendi inceledikleri mini-LED olarak geçen laptoplar 700 nit civarı veriyor bu uygulamada.
Biraz baktım da ölçüm cihazı gerekiyormuş galiba bunun için

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-10-20 210143.png
    Ekran görüntüsü 2023-10-20 210143.png
    320,2 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:

Biraz baktım da ölçüm cihazı gerekiyormuş galiba bunun için

Detaylı donanım raporu alıp panelin üretim modelinden bakabilirsiniz. Buna nasıl bakıldığını hatırlamıyorum uzun zamandır Windows makine kullanmadım ne yazıkki.

Detaylı donanım raporu alıp panelin üretim modelinden bakabilirsiniz. Buna nasıl bakıldığını hatırlamıyorum uzun zamandır Windows makine kullanmadım ne yazıkki.
Şuradan baktığımda IPS olduğu yazıyor.

Hepsiburada, Acer'ın sitesi vs. değişik bir satış politikası izlemiş Tr'ye sundukları laptopların hiçbirinde mini-LED yok(ben bulamadım) ama var gibi göstermişler (PREDATOR HELIOS 16 | 16 inç Dizüstü Oyun Bilgisayarı | Predator | Acer Türkiye)

Satın alanlar da yorumlarda mini-LED var gibisinden yorumlarda bulunmuş (https://www.hepsiburada.com/acer-nitro-predator-helios-16-ph16-71-96t0-intel-core-i9-13900hx-32-gb-1-tb-ssd-rtx-4080-12-gb-freedos-16-wqxga-2560-x-1600-240hz-tasinabilir-bilgisayar-nh-qjsey-001-p-HBCV00004P4IEP?magaza=BOZDAN Teknoloji)

Hocam laptopta hala oyun denemedim ama şimdilik eksileri şu:

-Laptop herhangi bir masada biraz da olsa sağ alt kısımdan yalpalıyor

-Fanlar çok düşük hızlarda dönmeye başladığında gıcık bir ses çıkarıyor bunun nedeni SSD'den kaynaklı mı FAN'dan kaynaklı mı tam çözemedim.

-Predatorsense uygulaması Armoury crate'e göre baya geride kalmış yani uygulama her istediğini kolayca veremiyor.

Bu kimine göre eksi kimine göre değil ama laptopun ekran gövde oranı Asus ROG G16'ya göre daha fazla gibi geldi yani 16 inch değil de 16 ile 17 inch arasında kalmış gibi bir laptop
ya da G16'yı iade edeli 3-3.5 hafta olduğundan dolayı ben iyi hatırlamıyorum.

Hocam birde ekran yönetim modunun en iyi ayarı Optimus mu oluyor? Yani hem şarjda kullanımda oyun oynarken, takılırken hem de şarjda değilken normal günlük takılmadayken

Hocam şurada Panel olayını çözdük

Laptopu sadece Valorant'da deneyimleyebildim işlemci sıcaklığı gerçekten de videolardaki gibi 90 derece civarlarında geziyor ama laptop hiç sıcak gibi gelmedi bana niyeyse yani başka laptoplarda işlemciler 80-85 derece civarlarını gördüğünde bile bu laptopun 90-95 derece civarından daha sıcak hissettiriyordu. Bu arada Turbo mod'un fan sesi çok güçlü çekilecek gibi değil. Performans modu ve Turbo modunun sıcaklık değerleri Valorant'da fark ettirmedi neredeyse yani birkaç derece ya oynamıştır ya oynamamıştır diyim.

Konu kilitlensin.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    54,8 KB · Görüntüleme: 49
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    101,4 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
msi gp68 alın geçin hocam

Technopat Haberler

Yeni konular