Laptoplarda şarj süresi ne kadar?

Yunus Kaydan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar, üniversiteye başlayacağım bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim o yüzden bir laptop bakıyorum. Daha önce hiç laptop kullanmadım yakın çevremde de ciddi anlamda kullanan olmadı. Bu deneyimsizliğimden ötürü bazı gereksinimleri hakkında pek bilgim yok beni aydınlatabilirseniz sevinirim. Laptopta şarj sıkıntısı çekiyor musunuz? Genellikle şarja takılı olarak mı kullanıyorsunuz? Şarja ne kadar ihtiyacınız oluyor? Baktığım laptoplarda şarj süresine dikkat etmeli miyim? Deneyimli arkadaşlar görüşlerini bildirirse çok memnun olurum.

Aldığınız bilgisayara bağlı.

Harici ekran kartı olan güçlü bilgisayarların şarjları maksimum 4-6 saat oluyor genelde, fanlı bir model ise yük bindirme sırasında 1 saate kadar bile düşebiliyor.
Ultrabook tarzı, ince ve hafif ofis bilgisayarlarından alırsanız 10 saate kadar giden bile var, dahili ekran kartını kullandığı, fanı olmadığı ve düşük güç tüketimine sahip oldukları için için yük bindirmenin de çok etkisi olmuyor.

Arkadaşlar merhabalar, üniversiteye başlayacağım bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim o yüzden bir laptop bakıyorum. Daha önce hiç laptop kullanmadım yakın çevremde de ciddi anlamda kullanan olmadı. Bu deneyimsizliğimden ötürü bazı gereksinimleri hakkında pek bilgim yok beni aydınlatabilirseniz sevinirim. Laptopta şarj sıkıntısı çekiyor musunuz? Genellikle şarja takılı olarak mı kullanıyorsunuz? Şarja ne kadar ihtiyacınız oluyor? Baktığım laptoplarda şarj süresine dikkat etmeli miyim? Deneyimli arkadaşlar görüşlerini bildirirse çok memnun olurum.
Öncelikle dizüstü türleri var. Grafik işlemlerinin yoğun kullanıldığı ve oyun için ideal olan oyuncu dizüstü bilgisayar ve taşınabilirlik konusunda oyuncu dizüstüne göre daha kullanışlı ultrabook bilgisayarlar var. Oyuncu dizüstü bilgisayarlar daha güçlüdür performans açısından fakat bataryası uzun gitmez. Ultrabook bilgisayarlar daha çok şarj süresine sahiptir ve daha çok taşınabilir bilgisayarlardır. Bütçe ve kullanım amacı belirtirseniz öneride bulunabilirim.

Ben de Yönetim Bilişim Sistemleri okuyorum. Bilgisayar mühendisliğiyle işletmenin birleşimi gibi bir şey. Bilgisayar derslerini bilgisayar laboratuvarında yapıyoruz zaten. Laptop 2.5-3KG bir şey götürmeye değmez gerçekten. Bence yapabiliyorsan masaüstü toplat.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar teşekkür ediyorum. Ancak sorum cevapladıklarınızdan ziyade şu yönde mesela bir laptopu kullanırken genellikle şarjda mı kullanırsınız yoksa şarja takmadan dahili pili ile mi? Şu bilgisayarı almayı düşünüyorum pil süresi 4-6 saat gözüküyor. Bu bir problem midir? Sizce pil süresi daha yüksek bir model mi bakmalıyım?
Bende Yönetim Bilişim Sistemleri okuyorum. Bilgisayar mühendisliğiyle işletmenin birleşimi gibi bir şey. Bilgisayar derslerini bilgisayar laboratuvarında yapıyoruz zaten. Laptop 2.5-3KG bir şey götürmeye değmez gerçekten. Bence yapabiliyorsan masaüstü toplat.
Zaten masaüstü toplama bir bilgisayarım var. İnan ben de hiç istemiyorum laptop gibi bir şey almak ama şehir dışına gideceğimden yurt, okul gibi yerlerde laptop işimi daha iyi göreceğinden almak durumundayım.
Öncelikle dizüstü türleri var. Grafik işlemlerinin yoğun kullanıldığı ve oyun için ideal olan oyuncu dizüstü bilgisayar ve taşınabilirlik konusunda oyuncu dizüstüne göre daha kullanışlı ultrabook bilgisayarlar var. Oyuncu dizüstü bilgisayarlar daha güçlüdür performans açısından fakat bataryası uzun gitmez. Ultrabook bilgisayarlar daha çok şarj süresine sahiptir ve daha çok taşınabilir bilgisayarlardır. Bütçe ve kullanım amacı belirtirseniz öneride bulunabilirim.
Hocam dediğim gibi mühendislik öğrencisiyim kullanımım daha çok bu yönde. Android Studio gibi emulator oynatan programlarda sıkıntı çekmek istemiyorum. Oyun oynarım lakin A3 mü deniyor bilmiyorum yeni nesil oyunlarda çok da gözüm yok lakin bir şey istediğimde de grafik bakımından sıkıntı çekmek istemiyorum. Uzun ömürlü olmasını istiyorum. Bütçe olarak 10 bine kadar çıkabilirim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı