Çözüldü Laptoplarda sıkışan ve bir türlü açılamayan mikro vidaları açmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

738481

Picopat
Katılım
18 Aralık 2023
Mesajlar
19
Herkese esenlikler diliyorum değerli Technopat topluluğu bugün kendi keşfettiğim bir yöntemi paylaşmak istiyorum çünkü bende bu forumda benzer konudan fazlasıyla şikayet ve çözüm arayışı gördüm bunları incelerken bir yöntem denemeye karar verdim ve tam 6 saat boyunca bana kafayı yedirten ne yaptiysam açamadığım mikro vidaları bu yöntemle açtım inanır mısınız pek umudum yoktu tamamen deneme ama gerçekten işe yaradı ve %100 çözüm sunuyor fakat işin söyle bir tarafı var bu yöntem çok ince işçilik ve pürdikkat istiyor ve en ufak bir hatanızda ve dikkat dağınıklığınızda örneğin materyalin anakartınıza siz fark etmeden bulaşması ve orada kuruması anakartızı kullanılmaz hale getirebilir. Bu sebeple bu vereceğim yöntemi uygularken kesinlikle eliniz titrememeli. Eğer endişeliyseniz kesinlikle bulaşmayın bunun yerine bir bilgisayar tamircisine danışın fakat kendinize güveniyorsanız bu yöntem benim gördüğüm tek çözüm mikro vidayı bile açıyorsa başka tüm vidalar açılır. Bu yöntemin bu vb sorundan muzdarip tüm arkadaşlara yardımcı olması adına bu konuyu acma gereği duydum şimdi sırasıyla yönteme geçelim.
1.öncelikle bir sunfix yapıştırıcı edinmelisiniz. (nalbur ve hirdavatcilarda bulunur) ben bir görsel bırakıyorum bunun aynısı olmalı.

IMG-3986764706501134679.jpg


2.şimdi gelelim bu malzeme dışında ihtiyacınız olan malzemelere öncelikle peçeteye ihtiyacınız var bunları çalışma yapacağınız alanın zarar görmemesi için kullanacaksınız yani anakarta veya herhangi bir şeye çalışma sırasında zarar gelmemesi icin(kendi yaptığımdan örnek bir görsel bırakıyorum)

20231220_154811.jpg


3.yukaridaki resimdeki gibi peceteleri yerleştirdikten sonra ihtiyacınız olan vidanızın üstünden sabitleme amaçlı kullanmak için ince bir malzeme(ben ince beton çivisi kullandım)
-
4.2 adet kürdana ihtiyacınız var ve bir kartvizit veya benzeri bir şey sonra (YouTube'dan sunfix yazarak videolarada bakabilirsiniz) aldığımız sunfix yapistiricidan minik miktarda ihtiyacımız kadar sarı ve mavi hamurdan eşit bir şekilde alıp ikisini bir kürdan veya parmağımızla kartvizit üzerinde yoğuruyoruz hamur icene yeşil renge dönünce kürdan ucu ile minik bir miktar alıp yalama olan açılmayan vidanın ortasına dolduruyoruz. Sonra ince beton çivisi[veya hangi malzeme kullanacaksanız] ile dolgu yaptığımız yalama vidanın üzerine elimizle sabitleme yaparak etrafını kalan yapıştırıcı hamurla dolduruyoruz buradaki en önemli nokta bu işi ince iscilikle yapmalısınız ve sakın vidanın etrafının dışına taşırmayın aksi halde cihazınız tamamiyle çöp olacaktır çünkü bu gerçekten taş kadar sert bir yapıştırıcı ve dolgu ince iscilikle tamamladıktan sonra bir süre bir 3 ila 4 dakika elinizle tutarak sabit bir şekilde bekliyorsunuz. Vida artık kendiliğinden öyle duruyor ve sabit ise bırakıyorsunuz.
Şimdi yapmanız gereken sadece beklemek eğer eviniz sıcak ise 2 saat yeterli olacaktır ama ev soğuk ise en az 3 ila 4 saat beklemelisiniz tamamiyle kuruması için.

5.kuruma işlemi tamamlandıktan sonra mini bir pense yardımıyla sabitleyerek vidaya yapistirdigimiz çivileri veya malzemeyi döndürüyoruz ve vidamızı çıkararak yalama olan vida problemini çözmüş oluyoruz geçmiş olsun.:)

6.önemli not! Yedek vidalarınızı mutlaka alın yeniden aynı yere isiniz bitince parçanın montajı icin ve işlemi yaparken hamuru vidanızın üzerine tam yedirdiğinizden emin olun çünkü ilk yapışımda bir vida açıldı öteki iyi yedirmediğim için açılmadı tekrar ince işçilik uyguladım ikincisinde çıkardım onu da ancak pecete ile çalışma alanı etrafını korumaya almayı ve hamuru vidanin dışına taşırmamaya kesinlikle dikkat edin.
----------
Kendi problemimi çözme aşamasında bulduğum bu yöntemin görselleri umarım aynı sorunu yaşayan herkese yardımcı olur.
Yalama olan ve bir türlü açılmayan vidalarım.

Screenshot_20231221_050021_Photo Editor.jpg


Ve sunfix mucizesiyle bulduğum çözüm ve sonucu :).

20231221_012952.jpg


Aynı sorunu yaşayan tüm herkese bu yöntemin yardımcı olmasını diliyorum. Herkese iyi Sosyaller.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Balon ya da arkadaşın dediği gibi kalın paket lastiği ile açılıyor. Böyle aksiyonlara gerek yok.

Geri
Yukarı