Laptoplarda sıvı metal değişir mi?

Ama ilk aldığım 6 ay boyunca işlemci 83 ü geçmezdi ve ekran kartı ise 75 i falan geçmezdi. Ben sıvı metalin eridiğini düşünüyorum ya ?

Ama ilk aldığım 6 ay boyunca işlemci 83'ü geçmezdi ve ekran kartı ise 75'i falan geçmezdi. Ben sıvı metalin eridiğini düşünüyorum ya?

83-85 çok bir fark yok ya hele ki şimdi havalar ısınmış sıcaklığın düşük olmaması normal. Siz düzenli fan bakımını yapıp keyfini çıkarın çok takılacak bir şey yok.

83-85 çok bir fark yok ya hele ki şimdi havalar ısınmış sıcaklığın düşük olmaması normal. Siz düzenli fan bakımını yapıp keyfini çıkarın çok takılacak bir şey yok.
CPU şuan max 88-90 görüyor hocam bence yine de yüksek. Özellikle GPU'nun 86-87 derece çalışması canımı sıkıyor. Sıvı metal 2022 Kasımdan beri aynı hiçbir değişiklik yapmadım erimiş midir gitmiş midir sizce ondan dolayı olabilir mi ?

Olabilir sıcaklıklardan dolayı değilse isterseniz sıvı metali yenilettirin ama bende 3 senedir hiç termal bakımını yapmadığım sıvı metalli bir cihaz var hala aynı performansı alıyorum.

Olabilir sıcaklıklardan dolayı değilse isterseniz sıvı metali yenilettirin ama bende 3 senedir hiç termal bakımını yapmadığım sıvı metalli bir cihaz var hala aynı performansı alıyorum.
Sıvı metali kendim yenilemeyi düşünüyorum ama bir yandan kışı bekleyeyim diyorum eğer ilk zamanlardaki sıcaklıklara düşüyorsa değişmeyeceğim ama içimden bir ses macunun işlevini yitirdiğini söylüyor.

Merhaba,

Konunun üzerinden uzun zaman geçti, ancak ben de deneyimlerimi paylaşmak istedim. Asus ROG Strix G16 laptop kullanıyorum ve yaklaşık iki yıldır termal macunu değiştirmediğim için artık yenilemem gerektiğini düşündüm. İnternetten Thermal Grizzly marka macun satın alarak cihazımı söktüm. Ancak beklenmedik bir durumla karşılaştım.

İşlemcinin üzerinde sıvı metal bulunurken, GPU ve anakartın MOSFET'lerinde standart termal macun kullanılmıştı. Elimdeki macunla GPU ve MOSFET'lerin termal macununu yeniledim. İşlemcinin üzerindeki sıvı metalin bir kısmı kurumuştu, ancak plastik bir kaşıkla hafifçe oynadığımda tekrar sıvı hale döndü.

Asus'un sıvı metal uyguladığı bölgelerde, yüksek ısıya dayanıklı ve özel olarak kesilmiş bir bant kullandığını fark ettim. Bu sayede sıvı metalin anakartın diğer bileşenlerine akması önlenmişti.

Not; Sıvı metali değiştirmedim. Hala kullanıyorum ve soğutma performansında kayıp yaşamadım.

MOSFET'lere termal macun sürülmez. termal putty sürülür eğer silip termal macun surduyseniz, termal putty alıp değiştirin.

MOSFET'lere termal macun sürülmez. termal putty sürülür eğer silip termal macun surduyseniz, termal putty alıp değiştirin.
Bununla ilgili bilgim yoktu ve neden termal macun sürülmez sonuçta vram ve mosfetler soğutma borularıyla direk temas halinde.

Şuan bilgisayarı kullanmamda bir sorun olur mu ?

Hangi marka model thermal putty almamı önerirsin.

Son düzenleme:

VRAM sıcaklıklarını kontrol edebiliyorsan kontrol et. MOSFET ve VRAM'ların milimetrik yükseklik farkları oluyor. Termal macun bu yüzden bazı VRAM ve MOSFET'lerde bakır boruya ısı iletmiyor. Eğer bilgisayarın durduk yere kapanmaya başlarsa bunun yüzünden olabilir. Tavsiye için overclock ve soğutmada yeni konu açabilirsin. Ben de araştırıyorum ama kendim kullanmandan kimseye tavsiye etmek istemiyorum çünkü Türkiye de çok fazla alternatifi yok termal Putty'nin. O yüzden kimse VRAM'lara ve MOSFET'leri temizlemez çünkü termal Putty'lerin ömrü 3 yıldan 6-7 yıla kadar çıkabiliyor kalitesine göre.

Az önce HWiNFO programıyla kontrol ettim, tüm sıcaklık değerleri 50 derecenin altındaydı. Kimsenin temizlemeye gerek yok dediği macunlar kurumuştu, bu yüzden temizlemeden bırakmak mantıklı olmazdı. Milimetrik farklardan bahsediyorsunuz, ancak bu durum termal pedler için geçerlidir. Zaten soğutucu bloğun tasarımı da bu farklara uygun şekilde yapılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…