Laptopları Overclock Etmenin Zararları

10 dakika için neden overclock yapıyorsunuz ki? Msi afterburner ile yükseltmeyi dene ama voltajı arttırma internetten biraz araştır o ekran kartıyla ne kadar yapmışlar. Kolay gelsin.

10 dakika için neden overclock yapıyorsunuz ki? Msi afterburner ile yükseltmeyi dene ama voltajı arttırma internetten biraz araştır o ekran kartıyla ne kadar yapmışlar. Kolay gelsin.
Yukarıda da söylediğim gibi benchmark testi yapacağım overclocked haliyle. Teşekkür ederim cevabınız için, araştıracağım.

Bende monster kullanıyorum . Tulparlar zaten belli bir seviyeye kadar ekran kartını hotkey programı ile yükseltmene izin veriyor . İşlemciyide çok abartmadığınız sürece bir sorun olacağını sanmam , Altına birde iyi bir soğutucu alırsan soğutmayı sağlayabilirsin , 3 fanlıda olsa bir hata varsa soğutma bloklarında ısıyı düzenleyemezsiniz . Şahsen benim monsterde şu an bunu yaşıyor çift fanlı ve servise gönderdikten sonra hem işlemci hemde ekran kartı ısı değerleri yüksek seyrediyordu , sonra tekrar gönderdim servise işlemci normale döndü ekran kartı oyunlarda 92 derecelere çıkıyor . Artık böyle kabullendim

Ne kadar az ısı o kadar iyi performans. Ama aksi bir durum olmadıkça overlockta yapsanız testlerde 95 dereceyi geçmeyecektir diye düşünüyorum . Ama bu ısıda performans kaybına neden olur , siz yinede altına iyi bir soğutucu koymayı unutmayın . İşlemcinin yanma gibi bir durumu olmaz heralde 105 derecede zaten kendini kapatıyor , 95-100 derece arasıda hızı düşürüyor . Ekran kartıda aynı şekilde diye biliyorum ama emin değilim , monster servisten bu konu hakkında bilgi alabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…