Laptopta 19.5V adaptör kullanılırsa sorun olur mu?

Luciferbrb

Centipat
Daha fazla  
(Çözüldü) Merhaba hayırlı akşamlar, internetten ikinci el ROG STRIX G512'lı aldım fakat laptopun adaptörü yok. Şu anda ASUS ROG STRIX G731gu dizüstü bilgisayarını kullanıyorum. Kullandığım cihazın adaptörü 19.5V = 11.8A çıkıştır. İkinci el aldığım cihazın orijinal adaptörü 20V=7.5A. Destekliyor. Şimdi sorun şu ki, ikinci el aldığım dizüstü bilgisayarda elimdeki adaptörü kullanırsam, sorun yaşar mıyım?

Dosya Ekleri

• s-l1600.jpg
    s-l1600.jpg
    90,8 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Soket uyumluysa sorun olmaması gerekir. Tam tersi olsaydı amper değeri yetersiz olsa sorun olurdu. Ama amper değeri daha yüksek de olsa laptop istediği kadar çekeceğinden sorun olmayacaktır.
hocam elimdeki adaptör 19.5V, yeni aldığım cihazın desteklediği adaptörde 20V ama daha düşük amper yazıyor bu sorun olmazmı?

Merhaba hayırlı akşamlar, internetten ikinci el ROG STRIX G512'lı aldım fakat laptopun adaptörü yok. Şu anda ASUS ROG STRIX G731gu dizüstü bilgisayarını kullanıyorum. Kullandığım cihazın adaptörü 19.5V = 11.8A çıkıştır. İkinci el aldığım cihazın orijinal adaptörü 20V=7.5A. Destekliyor. Şimdi sorun şu ki, ikinci el aldığım dizüstü bilgisayarda elimdeki adaptörü kullanırsam, sorun yaşar mıyım?
Kendi adaptörü 20V 7.5A.
Senin kullandığın da 19.5V 11.8A.

0.5V'dan bir problem olmaz. Senin kullandığın adaptörün A değeri yaklaşık olarak 8A'dan aşağıda olsaydı sorun olurdu ama. Bir sorun teşkil etmez, kullanabilirsin.

Voltaj sabittir, Amper değişkendir. Farazi; 20V 100A adaptör taksan bile, bilgisayarın yine 7.5A çekecektir. Yani sorun olmaz çünkü Voltaj değeri sabit, Amper değişken.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı