Laptopta 2 farklı işletim sistemi ve harici monitör

gumushane

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bir sorum var da bilgisi olan var mı acaba?

Şimdi laptop kullanıyorum işletim sistemi windows ve laptopun kapağını sadece power düğmesine basmak için aralıyorum, basıp kapatıyorum ve harici bağladığım monitöre görüntü geldikten sonra kullanmaya başlıyorum. Neden hemen kapatıyorum? Eğer görüntü ilk laptopa gelirse, masaüstüne dizdiğim simgelerin yeri değişiyo. Laptop ekranı 16inch, monitör 24 inch. (Bu arada laptopa klavye ve fare de taktım, şu an masaüstü bilgisayar kullanıyo gibiyim)

Şimdi gelelim soruma. Bu laptopa linux kurduğumda, laptopu başlattığımda hangi işletim sisteminde bilgisayarın başlıyacağını soran ekran gelicek. Merak ettiğim bu ekran monitöre yansır mı? Çünkü sadece windows yüklüyken monitöre ilk gelen ekran windows'a koyduğum parolayı girme yeri. Daha önceki siyah arka planlı başlangıç yerleri ya da windows logosu falan gelmiyor.

Umarım sorunumu anlatabilmişimdir. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı