Çözüldü Laptopta BIOS pili nerededir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
9
Daha fazla  
Arkadaşlar bu anakartta BIOS pili nerededir?
Kötü bir sorunum var. Umarım vardır pil.
image.jpg

Arkadaşlar bu anakartta BIOS pili nerededir?
Kötü bir sorunum var. Umarım vardır pil.Eki Görüntüle 2212891

BIOS pili anakartın diğer yüzünde olabilir. Fakat BIOS pili söküp takarak çözülecek bir sorun laptopta pek olası değildir. Laptopunuzun modelini yazarsanız dissambly videolarında bulabiliriz.

BIOS güncelleme ile mi alakalı mi sorunun🤔
Güncelleme değil de, bir kez güç kaybı sorunu yaşadım. Ondan sonra sistemde bazı parçalarda sorunlar meydana geldi. Wi-Fi'da 3. Anteni görmüyor mesela. Bir kez başıma gelmişti işte Wi-Fi anteni sorunu ve EC verilerine erişemiyordum. BIOS/EC Sıfırladım düzeldi. Kapatma tuşuna bataryada 40 saniye basınca bir tepki geliyor ve kendi kendine adaptör takılınca sıfırlıyordu. Ancak şu an açma tuşunda belli sorunlar var yapamıyorum.
Eki Görüntüle 2212896

Sanırsam şu siyah bandın altındaki arkadaş.
Teşekkürler sağ olun.

Eki Görüntüle 2212896

Sanırsam şu siyah bandın altındaki arkadaş.
image.jpg

Hocam siyah bandın altında bu var. Bunun da mı içini açmalıyım? Hiç bu BIOS pili işiyle uğraşmadım mazur görün.

Son düzenleme:
Güncelleme değil de, bir kez güç kaybı sorunu yaşadım. Ondan sonra sistemde bazı parçalarda sorunlar meydana geldi. Wi-Fi'da 3. Anteni görmüyor mesela. Bir kez başıma gelmişti işte Wi-Fi anteni sorunu ve EC verilerine erişemiyordum. BIOS/EC Sıfırladım düzeldi. Kapatma tuşuna bataryada 40 saniye basınca bir tepki geliyor ve kendi kendine adaptör takılınca sıfırlıyordu. Ancak şu an açma tuşunda belli sorunlar var yapamıyorum.

Teşekkürler sağ olun.

Eki Görüntüle 2212949
Hocam siyah bandın altında bu var. Bunun da mı içini açmalıyım? Hiç bu BIOS pili işiyle uğraşmadım mazur görün.

İçini açmayın. Ekte attığım soketi çıkarttığınızda pil çıkmış oluyor.

1717513053380.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı