Laptopta BIOS pili yuvası nasıl takılır?

Elektirkçiden bahsediyoruz :D bilgisayar tamircisindende iyi lehim yapar. Adamların hayatı lehimle geçmiş ne anlatıyorsun?

O sizin dediğiniz elektronikçi olmasın 😃 Hangi elektrikçi lehim yapıyor daha doğrusu meslekleri tesisat ve kablo üzerine. Neyi neye lehimleme yapıyor bir söyler misiniz 😂
Mahallenizdeki elektrikçi lehim yapıyor diye hepsini aynı mı sandınız?

O sizin dediğiniz elektronikçi olmasın 😃 Hangi elektrikçi lehim yapıyor daha doğrusu meslekleri tesisat ve kablo üzerine. Neyi neye lehimleme yapıyor bir söyler misiniz 😂
Mahallenizdeki elektrikçi lehim yapıyor diye hepsini aynı mı sandınız?
Elektronikçi bul da görelim üstad :D Tesisatçı demedim elektrikçi dedim. Herhangi bir elektrikçiye götürse yapar. Neden anlamamakta ısrarcısınız? Gidin 600-700 lira verin arkadaşa gitsin tamircide yaptırtsın? Para ağaçtan toplanıyormuş gibi yazmanız yok mu? Beni benden alıyor.

Sen takamazsın onu evde olmaz.
Neden hocam?

Eğer lehim yapmayı bilmiyorsan anakartı kısa devreye düşürürsün. Tavsiyem bunu bir elektrikçiye yaptırt. Parçayı götür abi bunu lehimler misin de. Bilgisayar tamircisine götürürsen saçma fiyatlar verir.

Lehim yapmayı biliyorum biraz ama daha önce hiç kart üzerine lehim yapmadım basittir diye umuyorum.
Nasıl kısa devre olacak onu anlayamadım?

CR2032 tutucudaki bacaklar anakarttaki artı eksi kısımlarına yetişmiyorsa kabloyla da uzatıp lehimleyebilirsin, ben öyle yapmıştım.

Yetişir hocam galiba.

Neden hocam?

Lehim yapmayı biliyorum biraz ama daha önce hiç kart üzerine lehim yapmadım basittir diye umuyorum.
Nasıl kısa devre olacak onu anlayamadım?
Başka devreyle birleşir ise kısa devre olabilir.

Nasıl olmuyor? :D
Pilin var olması devreyi tamamlar, anakartta gücün olması demektir.

Ne nasıl olmuyor bal gibi olmuyor? Ona bakarsanız kaç tane laptop gördüm BIOS pili çıkınca ayarları sıfırlanan her laptopta olmuyor. BIOS çipleri laptoptaki pile bağlı olmak zorunda değil haksız değilsiniz bazı laptoplar var BIOS pili bile bulunmuyor ama bu tüm laptopların pili sürekli BIOS çipine güç veriyor demek değil.

Üstelik BIOS çipi çoğunlukla sistem açıldıktan sonra pasif hale gelir yani sürekli laptop bataryası ile güç almak zorunda değil.

Elektronikçi bul da görelim üstat :D Tesisatçı demedim elektrikçi dedim. Herhangi bir elektrikçiye götürse yapar. Neden anlamamakta ısrarcısınız? Gidin 600-700 lira verin arkadaşa gitsin tamircide yaptırtsın? Para ağaçtan toplanıyormuş gibi yazmanız yok mu? Beni benden alıyor.

Sizin de çok biliyormuş gibi konuşmalarınız yok mu o da beni benden alıyor ne olacak şimdi :) Yarın mahallenizdeki elektrikçiye gidin ve sorun. Abi benim anakarta lehim yapılacak yapar mısın diye ondan sonra gelin buraya yazın sonucu :D

Ne alakası var elektrikçi dediğin kişi lehim bilmeli zaten.

Elektrikçi lehim bilmez yapamaz demedim ki ben. Elektrikçilerin çoğu uğraşmaz onunla dedim :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı