Çözüldü Laptopta BIOS'tan MHz yükseltilmeli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Samedd5858

Picopat
Daha fazla  
Laptopumun BIOS ayarlarına girip MHz'sini yükseltmeli miyim sizce cevabınız evetse nasıl yardım eder misiniz? ASUS TUF Gaming F15 FX506HC_fx506hc.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-12 171809.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-12 171809.png
    116,8 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Çözüm
Anladığım kadarıyla RAM 3200 MHz ve ben şu an 1600 kullanıyorum bunu artıramıyor muyum?

Hayır, 1600MHz kullanmıyorsunuz. DDR mantığından ötürü parantez içinde yarısı yazar zaten. CPU-Z sahibi ile iletişime geçeceğim en sonunda, herkes neden ilk parantezi dikkate alıyor anlamadım. 3200MHz yazısını yok mu sayıyorsunuz?
Yanlış bilgi
Laptopumun BIOS ayarlarına girip MHz'sini yükseltmeli miyim sizce cevabınız evetse nasıl yardım eder misiniz? ASUS TUF Gaming F15 FX506HC_fx506hc.
XMP veya EXPO aç yeterlidir RAM için. Eğer çok detaylı bir bilgin yoksa manuel frekans arttırma, XMP veya EXPO yeter.

Tam olarak sorun nedir? Laptopunuzda böyle bir ayar yok. Çok nadir cihazlarda oluyor.

BIOS üstünden frekansı arttıramazsınız sahip olduğunuz modelde. İlk mesajı yazan arkadaş inatla her laptop RAM konusunda XMP veya EXPO açın demek için üye olmuş galiba.

Anladığım kadarıyla RAM 3200 MHz ve ben şu an 1600 kullanıyorum bunu artıramıyor muyum?

Hayır, 1600MHz kullanmıyorsunuz. DDR mantığından ötürü parantez içinde yarısı yazar zaten. CPU-Z sahibi ile iletişime geçeceğim en sonunda, herkes neden ilk parantezi dikkate alıyor anlamadım. 3200MHz yazısını yok mu sayıyorsunuz?

Çözüm

CPU-Z DDR mantığıyla çalışıyor. O değeri iki ile çarpacaksın. RAM'iniz şu an 3200 MHz hızında çalışıyor sorun yok.

Peki sağ olun. Yavaşlığın sebebinin RAM'ın 8 GB olmasından kaynaklandığı anlamına gelir.

Bir tek bu demek değil. Dolu bir SSD varsa da yavaşlayabilir sistem. Hızdan kastınız tepkisellik ise doğrudan RAM'e bağlı değil durum. Elbette 16 GB yapılması daha iyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı