Laptopta bir HDMI portundan 2 monitör extend edilebilir mi?

WolkerLyr

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,

Ofiste kod yazmak için kullandığım Dell Laptop (Dell Vostro 3510 - i7) için iki monitöre ihtiyacım var. Extend şeklinde çalışmak istiyorum ancak laptopta sadece 1 adet HDMI çıkışı var. Harici bir görüntü çıkışı veya Type-C yok. Bü yüzden kendim biraz araştırma yaptım USB 3.0 to HDMI tarzında aktif dönüştürücüler var ancak çok az yorum ve açıklayıcı bilgi olduğu için emin olamadım, işe yarar mı? Farklı önerileriniz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim.

Kolay gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDMI çoklayıcılar var onlarla yüksek ihtimalle 2 tane monitörden görüntü alabilirsin.

Cevabınız için çok teşekkür ederim ancak benim oluşturmak istediğim iki ayrı görüntü (extend) aynı görüntüyü iki ayrı ekrana yansıtmak (mirror) değil. Çoklayıcılar genelde aynı görüntüyü ekrana yansıtıyor diye biliyorum.

Cevabınız için çok teşekkür ederim ancak benim oluşturmak istediğim iki ayrı görüntü (extend) aynı görüntüyü iki ayrı ekrana yansıtmak (mirror) değil. Çoklayıcılar genelde aynı görüntüyü ekrana yansıtıyor diye biliyorum.

Uzatma olarak diyorsunuz yani. Yapabiliyorsunuz diye biliyorum.

Pek bir seçeneğiniz yok açıkçası. HDMI çoklayıcıyla aynı görüntüyü iki farklı monitörde alırsınız. Ya dediğiniz gibi USB'den HDMI'a dönüştüreceksiniz, ya Ethernet'ten HDMI'a dönüştüreceksiniz ya da belki monitörlerden birine Chromecast gibi bir cihaz bağlanıp görüntü ona cast edilebilir ama extend olarak çalışmayabilir bu yöntem.

Pek bir seçeneğiniz yok açıkçası. HDMI çoklayıcıyla aynı görüntüyü iki farklı monitörde alırsınız. Ya dediğiniz gibi USB'den HDMI'a dönüştüreceksiniz, ya Ethernet'ten HDMI'a dönüştüreceksiniz ya da belki monitörlerden birine chromecast gibi bir cihaz bağlanıp görüntü ona cast edilebilir ama extend olarak çalışmayabilir bu yöntem.

Cevabınız için teşekkür ederim.

Bana da öyle geliyor... USB'den HDMI'a dönüştürmek de biraz korkutucu geliyor açıkçası gecikme nasıl olur, alacağımız cihaz çalışır mı vs. bu işlemi yapabilecek bir cihaz önerebilir misiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı