Laptopta çift ekran kartı aynı anda çalışır mı?

yunusilk

Hectopat
Merhaba. İkinci el bir laptop almayı düşünüyorum. Almayı düşündüğüm laptop seçeneklerinden birinde dahili ve harici iki adet ekran kartı var. Birisi Intel 4600, diğeri GT 740M. Merak ettiğim şu: Bilgisayar çalışırken ihtiyaca göre ikisinden birini mi çalıştıracak yoksa her ikisini birden çalıştırıp paylaşımlı bellekleri de kullanarak toplam 10 GB RAM kapasitesiyle mi çalışacak? Video, edit ve renk düzenleme programı çalıştırabilecek miyim merak ediyorum. Teşekkürler.
  • GT740M 2 GB + 4 GB paylaşım
  • Intel 4600 1GB + 3 GB paylaşım (Toplam 10GB)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. İkinci el bir laptop almayı düşünüyorum. Almayı düşündüğüm laptop seçeneklerinden birinde dahili ve harici iki adet ekran kartı var. Birisi Intel 4600, diğeri GT 740M. Merak ettiğim şu: Bilgisayar çalışırken ihtiyaca göre ikisinden birini mi çalıştıracak yoksa her ikisini birden çalıştırıp paylaşımlı bellekleri de kullanarak toplam 10 GB RAM kapasitesiyle mi çalışacak? Video, edit ve renk düzenleme programı çalıştırabilecek miyim merak ediyorum. Teşekkürler.
  • GT740M 2 GB + 4 GB paylaşım.
  • Intel 4600 1GB + 3 GB paylaşım (toplam 10GB)

Olmaz oyun oynarken GT 740M çalışır Google vb yerlerde Intel. Ama bu laptopla çok performans bekleme kasa toplamak senin için çok daha iyi olur.

İhtiyaca göre kullanır mesela oyunda GT 740 m yi kullanır masaüstü işlemlerinde çoğu zaman Intel 4600'ü kullanır.

Peki ama daha önce başka bir arkadaş sormuş, orada cevap verenlere göre bu mümkün görünüyor. Hatta tam tersine ikisi bir arada çalışıyormuş, işlemci ısınmasın diye kapatmaya çalışıyorlar dahili olanı. Ben mi yanlış anlıyorum yoksa?
Masaüstü bilgisayar düşünmüyorum taşınabilirliği olmadığı için. Bir ara düşündüm (teknobiyotik e2) ama istediğim bilgisayarın fiyatı üç ay içinde 2800den 3800'e çıkınca vazgeçtim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı