Laptopta çift kanal RAM'e gerek var mı?

trevor_philips

Hectopat
Daha fazla  
Excaliubur G870 laptopa sahibim.
Özellikle Forza gibi oyunlarda ufak takılmalar yaşıyorum.(1080p en yüksek ayarlarda)
Ekran kartı kullanımı yüzde 60'lara kadar düşüyor. İşlemcimin hiçbir alt çekirdeği %100 kullanıma ulaşmıyor. Tek kanal RAM'den kaynaklandığını düşünüyorum.
32 GB tek kanal DDR4 3200 MHz Crucial RAM var üzerinde. Çift kanal için 64 GB yapmak mantıklı mı?
64 GB olması hiçbir şekilde işime yaramacak sonuçta?

Özellikle Forza gibi oyunlarda ufak takılmalar yaşıyorum.(1080p en yüksek ayarlarda)
Ekran kartı kullanımı yüzde 60'lara kadar düşüyor. İşlemcimin hiçbir alt çekirdeği %100 kullanıma ulaşmıyor. Tek kanal RAM'den kaynaklandığını düşünüyorum.
32 GB tek kanal DDR4 3200 MHz Crucial RAM var üzerinde. Çift kanal için 64 GB yapmak mantıklı mı?

Bence takılma ısınma olduğu için olabilir ısınmıoyr mu?

Ben de Acer laptop kullanıyorum, stok olarak tek kanal 16 GB tek kanal SK Hynix DDR5 4800 MHz RAM vardı, aynı şekilde bazı oyunlarda FPS düşüklüğü veya takılma yaşıyordum. Aynı ramden ikinci kanalı aldım ve taktım, bu sayede takılmalardan kurtuldum ve daha iyi bir deneyime sahibim. Psikolojik bir durum da olabilir ama aldığıma %100 memnunum.

Ben de Acer laptop kullanıyorum, stok olarak tek kanal 16 GB tek kanal SK Hynix DDR5 4800 MHz RAM vardı, aynı şekilde bazı oyunlarda FPS düşüklüğü veya takılma yaşıyordum. Aynı RAM'den ikinci kanalı aldım ve taktım, bu sayede takılmalardan kurtuldum ve daha iyi bir deneyime sahibim. Psikolojik bir durum da olabilir ama aldığıma %100 memnunum.

Bende 8 GB'den 16 GB cift kanla geçtim ama o kadar abatı bir beklenti yaşamayın yani takılmalar azalır ama abartı bir gelişme olmayaçak.

DDR5 için minimal olsada. DDR4 için iyi bir FPS farkı oluşturuyor çift kanal. 64GB %100 gereksiz olacaktır ama tek kanal kullanmakta hoş olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı