Laptopta dahili yerine harici GPU nasıl kullanılır?

Ghost351234

Centipat
Daha fazla  
RAM
DDR4 8GB
SSD veya HDD modeli
HDD 256 GB PCIE G3 SSD
Ekran kartı
GeForce GTX 1650
İşlemci
İ5 9300HF
Merhaba resimde görmüş olduğunuz gibi GTX 1650'yi harici ekran kartı yapmak istiyorum. Devreye girse bile az kullanıyor ve düşük spf veriyor benim PC im notebook ama bir türlü devreye sokamadım. Sebebi nedir?

Merhaba resimde görmüş olduğunuz gibi GTX 1650'yi harici ekran kartı yapmak istiyorum devreye girse bile az kullanıyor ve düşük spf veriyor benim PC im notebook ama bir türlü devreye sokamadım sebebi nedir?

Harici ekran kartı Intel UHD grapchics 630.

Dosya Ekleri

• resim_2024-08-29_162936217.png
    resim_2024-08-29_162936217.png
    3,6 KB · Görüntüleme: 39
Merhaba resimde görmüş olduğunuz gibi GTX 1650'yi harici ekran kartı yapmak istiyorum. Devreye girse bile az kullanıyor ve düşük spf veriyor benim PC im notebook ama bir türlü devreye sokamadım. Sebebi nedir?

Benim olayım şu 1650 devredeymiş gibi duruyor baktığımda öyle söylüyor ama aslında kullanmıyor çözüm lazım.

1-Notebooklarda genellikle 2 ekran kartı bulunur. Dahili ekran kartı işlemcinin içinde gömülü olarak bulunur ve bazı istisnalar hariç oyun oynamada kullanılmaz çünkü çoğu dahili ekran kartı oyunlarınızı akıcı bir şekilde oynatacak güçte değildir. Oyun oynanmadığında pil tasarrufu sağlamak ve MUX Switch'i olmayan laptoplarda ekrana görüntü vermek için kullanılırlar.
2-Sizin laptopta bulunan NVIDIA GTX 1650 zaten harici bir ekran kartı. Eğer laptopunuzda MUX Switch özelliği varsa bu özelliği kullanarak dahili ekran kartını yani sizin örneğinizde Intel UHD 630 kartını devre dışı bırakıp görüntüyü GTX 1650 üzerinden verebilirsiniz.

1-Notebooklarda genellikle 2 ekran kartı bulunur. Dahili ekran kartı işlemcinin içinde gömülü olarak bulunur ve bazı istisnalar hariç oyun oynamada kullanılmaz çünkü çoğu dahili ekran kartı oyunlarınızı akıcı bir şekilde oynatacak güçte değildir. Oyun oynanmadığında pil tasarrufu sağlamak ve MUX Switch'i olmayan laptoplarda ekrana görüntü vermek için kullanılırlar.
2-Sizin laptopta bulunan NVIDIA GTX 1650 zaten harici bir ekran kartı. Eğer laptopunuzda MUX Switch özelliği varsa bu özelliği kullanarak dahili ekran kartını yani sizin örneğinizde Intel UHD 630 kartını devre dışı bırakıp görüntüyü GTX 1650 üzerinden verebilirsiniz.

Hocam okudum cevap için teşekkürler bunu 2.ci söyledğinizi Aygıt Yöneticisi'nden mi yapacağım?

Hocam okudum cevap için teşekkürler bunu 2.ci söyledğinizi Aygıt Yöneticisi'nden mi yapacağım?

MUX Switch özelliğiniz varsa bunu genellikle laptop üreticisinin uygulamasından açıp kapatırsınız. ASUS laptoplar için Armoury Crate, Acer laptoplar için NitroSense, HP laptoplar için Omen Gaming Hub gibi yazılımlar üzerinden açıp kapatabilirsiniz.

Windows'un ayarlarından Sistem->Ekran->Grafikler bölümüne gelin. Bu bölümdeki istediğiniz uygulamaları istediğiniz ekran kartını seçin. Eğer istediğiniz oyun veya uygulama yoksa kendiniz manuel olarak .exe'sini ekleyin ve ekran kartını değiştirin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı