Laptopta Flex kablo değişimi

Flex kablo dediğiniz anakarta da bağlı. Panel çerçevesini de sökeceksiniz laptopun içini de açacaksınız.
 
LCD panel kablosundan bahsediyorsan o kablo genellikle flex olmaz normal kablo olur. Hem panele hem anakarta giden kısmını sökmen gerekir değiştirmek için. Yani hem panel çerçevesini hem de laptopun kasasını açıp anakarta ulaşman lazım.
 
Marka modeliniz aynı ise ve değiştireceğiniz flex kablo LCD flex kablosu ise alacağınız kablo budur.
Anakarta mi bağlanıyor usta

Laptop'un kapağını açıp kapatırken ekranda çizgi çıkıyor ,araştırdım, sorunun sebebi flexmiş.

Laptop'un kapağını açıp kapatırken ekranda çizgi çıkıyor ,araştırdım, sorunun sebebi flexmiş.
 
Bir ucu anakarta diğer ucu da LCD panele bağlanır.
Ancak gördüğüm kadarıyla bu işlerde bilgili değilsiniz. Bilgisayarınız için geri dönülemez sonuçlara yol açabilirsiniz. Tavsiyem bir bilenden destek almanız.
 
Hocam ben bilişim öğrencisiyim o kısımda sorun yaşamam diye düşünüyorum,içini açtım kabloyu gördüm ama uçları nereye bağlı dikkat etmedim .
 
Anlıyorum en azından teorik olarak hakim olabilirsiniz ama pratikte işler öyle olmuyor maalesef. Cihazı dikkatlice açıp inceleyin. Açarken hiçbir şekilde acele etmeyin. Aceleyle yapacağınız bir hata sizi daha çok masrafa sokacaktır. Dikkatli şekilde açıp yolları kontrol ederseniz montaj yerlerini görürsünüz. Önceki mesajımda dediğim üzere flex kablonun bir ucu anakarta diğer ucu da LCD panele bağlıdır.
 
Peki hocam benim sorunumun sebebi anakart olabilir mi ? Not: sorunum ekranın kapağını açıp kapatırken ekranda çizgi çıkıyor.
 

Geri
Yukarı