Genellikle oyundayken ve FPS 60'da sabitken bir anda 0-10 FPS'ye düşüyor ve PC donuyor. Fan sesi kesilmiyor. Donma sonrası eskiden kapanmıyordu. Şimdi kapanma da eklendi. Stant aldım ama çare olmadı. Termal ve fan bakımı 3 hafta önce yapıldı. Dizüstümün bir defa yere düşmüşlüğü de var.
Isı işi
Termal macun üç hafta önce sürülmüş olabilir ama bazen iş yapmıyor, yanlış sürülmüş ya da fan kanalları tozla dolmuş olabiliyor. O an elini PC’nin altına koy, aşırı sıcaksa işin ısınmadan. MSI Afterburner veya HWInfo ile sıcaklıkları izle. 90°C üstüne çıkarsa sorun bu.
Güç
Adaptör arızalıysa aniden FPS sıfırlanır ve PC donar. Fan çalışır ama güç yetmez. Batarya çıkarılabiliyorsa çıkarıp sadece adaptörle dene.
Sürücü / yazılım
Ekran kartı sürücüsü bozulmuş olabilir. DDU ile tamamen kaldır, sonra güncel sürücüyü kur. Arka planda çalışan oyun hızlandırıcılar, RGB yazılımları, antivirüs gibi saçma şeyleri kapat.
RAM / Disk
RAM testi yap. Diskte bad sector varsa chkdsk /f /r çalıştır.
Düşme sonrası
Laptop yere düştüyse anakartta mikro çatlak olabilir. Isınınca bağlantı kesiliyor, sonra kapanıyor. Bu yazılımla çözülmez, servislik iş.
Denemelik çözümler
BIOS ve chipset güncel mi kontrol et.
Windows güç planını yüksek performans yap.
Gerekiyorsa temiz Windows kur, sadece sürücülerle test et.
Ram testi için windows bellek tanılama aracını çalıstırdım. Sonuçların tamamını resim olarak atayım mı? Baya uzun bir liste. HWİNFO ile ısı testi yaptım. Dizüstü gayet serin ve değerlerde normal gözüküyor. Bir de dizüstünü oynattım ve dondu. @@Schrader @@cikolatali_krep
Çoğunlukla oyunda fps düşüyor ve donuyor. Ancak oyun dışında da donduğu oluyor. Hareket ettirmediğimde de donduğu oldu.
Genellikle oyundayken ve FPS 60'da sabitken bir anda 0-10 FPS'ye düşüyor ve PC donuyor. Fan sesi kesilmiyor. Donma sonrası eskiden kapanmıyordu. Şimdi kapanma da eklendi. Stant aldım ama çare olmadı. Termal ve fan bakımı 3 hafta önce yapıldı. Dizüstümün bir defa yere düşmüşlüğü de var.
Evet ısıdan dolayı fps düşüyor ve donuyor. Sonrasında açmaya çalışırken Acer yazısında donuyor. Bir süre kapalı durunca yine belirli bir süre donmuyor. Ancak kapatıp dinlendirmek kesin çözüm olmuyor malesef. Sizce gerçek sorun nerde? @prolongs
Evet ısıdan dolayı fps düşüyor ve donuyor. Sonrasında açmaya çalışırken Acer yazısında donuyor. Bir süre kapalı durunca yine belirli bir süre donmuyor. Ancak kapatıp dinlendirmek kesin çözüm olmuyor malesef. Sizce gerçek sorun nerde? @prolongs
Hocam altından ve sağ taraftan soguk hava üflüyor. Sağ arkadan biraz sıcak üflüyor. Rise Online oynuyorum harita değiştirirken işlemci sıcaklığı her zaman değil ama 95-97 derecelere vurabiliyor. Sanırım dediğiniz de işlemcimin ısınma sorunu olduğu ve yeni bir bilgisayar almam gerektiği, doğru mu anlıyorum. Yani anakartta ramde ssd de yahut adaptörde bir sorun yoktur değil mi? @prolongs
Hocam altından ve sağ taraftan soguk hava üflüyor. Sağ arkadan biraz sıcak üflüyor. Rise Online oynuyorum harita değiştirirken işlemci sıcaklığı her zaman değil ama 95-97 derecelere vurabiliyor. Sanırım dediğiniz de işlemcimin ısınma sorunu olduğu ve yeni bir bilgisayar almam gerektiği, doğru mu anlıyorum. Yani anakartta ramde ssd de yahut adaptörde bir sorun yoktur değil mi? @prolongs