Laptopta HDD %100 kullanılıyor

Efee35

Decapat
Daha fazla  
Arkada hiç uygulama açık olmamasına rağmen HDD sürekli %100 kullanılıyor gösteriyor bu yüzden hiçbir uygulama açılmıyor veya çok yavaş açılıyor. Bunun çözümü nedir? Yeni hard disk veya SSD almak mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Virus taraması yapın. Sesi duyuyor musunuz gerçekten tam yük binmiş gibi ötüyor mu? Hard disk ölmeye yakın da böyle olabiliyor çünkü.

Fan çok hızlı çalışıyor fandan başka ses yok.

Görev yöneticinizden hangi işlemin ne kadar bellek kullandığına bakabilir misiniz?

Performans kısmından %100 gözükğyor uygulamalarda %10 %20 gözüküyor fakat bilgisayarın zorlandığını bir program açarken hissediyorum.

Hocam HDD zaten düpedüz bir hata ama ben PC'ye format atmanı öneririm.

Uygulamalarda disk kullanımı kısmına baktığınıza emin misiniz? En çok disk kullanan uygulama ne? Performans bölümünde %100 yazarken uygulamalarda %10 yazmaması lazım. İşlemlerden de kontrol eder misiniz?

Uygulamalarda disk kullanımı kısmına baktığınıza emin misiniz? En çok disk kullanan uygulama ne? Performans bölümünde %100 yazarken uygulamalarda %10 yazmaması lazım. İşlemlerden de kontrol eder misiniz?

Hocam defrag komutunu kullandım ve çözüldü gibi bir de hard disk sentinal Pro'dan HDD AMP ayarını deneyeceğim.

Hocam peki başka uygulama çalışıyor mu yani virüs falan trojan girmiş olabilir ya da miner yazılımı. Miner gibi yazılımlar hem ekran kartını hem de HDD'yi yorar ekran kartı kullanımı kaç hocam.

Hocam peki başka uygulama çalışıyor mu yani virüs falan trojan girmiş olabilir ya da miner yazılımı. Miner gibi yazılımlar hem ekran kartını hem de HDD'yi yorar ekran kartı kullanımı kaç hocam.

Hayır hocam yarın format atıca. Sorun çözülürse tekrar mesaj atarım teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı