Çözüldü Laptopta HDMI ile input görüntü alınabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mesnevi

Hectopat
Daha fazla  
Yakın zamanda Raspberry Pi 4 kartı aldım. Kartı kullanabilmem için monitöre ihtiyacım var ve piyasa şu anda yüksek. Laptopta HDMI çıkışı var. Önceki konular biraz eski olduğu için belki yeni bir yöntem çıkmıştır diye bunu hatırlatmak isterim.

Bunun dışında HDMI çıkışı veren Raspberry kartımı USB veya benzer bir dönüştürücüyle PC'den görüntü alabilir miyim?

Çözüm
Yakın zamanda Raspberry Pi 4 kartı aldım. Kartı kullanabilmem için monitöre ihtiyacım var ve piyasa şu anda yüksek. Laptopta HDMI çıkışı var. Önceki konular biraz eski olduğu için belki yeni bir yöntem çıkmıştır diye bunu hatırlatmak isterim.

Bunun dışında HDMI çıkışı veren Raspberry kartımı USB veya benzer bir dönüştürücüyle PC'den görüntü alabilir miyim?
USB Capture Card ile denenebilir. OBS ya da VLC ile de PC den izlenebilir ya da kayıt edilebilir.
Bunu çok önce araştırmıştım maalesef laptob ekranını monitör gibi kullanamazsınız. Çünkü laptopların ekranı monitör gibi bağımsız değil. Ekrandaki tek sinyal veri yolu içerden anakartdaki dahili ekran kartından geliyor. Laptobdan görüntü alabilmek için ekranın özel olarak 2 sinyal yoluyla donatılması lazım ve anakartında hdmı den gelen sinyal varsa bunu ekrana iletecek şekilde uygun yapılması lazım.

Laptop üreticileri dilerse rahatlıkla yapabilirler ama tercih etmiyorlar nedense. Sanırım kimse başka bir cihazın ekranını hdmı ile laptobum ekranına yansıtmaz diye düşünüyorlar.

Bunu çok önce araştırmıştım maalesef laptop ekranını monitör gibi kullanamazsınız. Çünkü laptopların ekranı monitör gibi bağımsız değil. Ekrandaki tek sinyal veri yolu içeriden anakartdaki dahili ekran kartından geliyor. Laptopdan görüntü alabilmek için ekranın özel olarak 2 sinyal yoluyla donatılması lazım ve anakartında HDMI'den gelen sinyal varsa bunu ekrana iletecek şekilde uygun yapılması lazım.

Laptop üreticileri dilerse rahatlıkla yapabilirler ama tercih etmiyorlar nedense. Sanırım kimse başka bir cihazın ekranını HDMI ile laptopum ekranına yansıtmaz diye düşünüyorlar.

HDMI konusunda çok ümitli değilim fakat eski bir televizyonumda çok önceden mirascreen diye (adı tam doğru olmayabilir) bir adaptör kullanarak bilgisayarı televizyona bağlayabilmiştim. FPS düşüktü ama iş görüyordu. Bu tarz USB dönüştürücüleriyle Raspberry Pi HDMI çıkışıyla görüntü alabilme konusu aklımı kurcaladı.

USB Capture Card ile denenebilir. OBS ya da VLC ile de PC den izlenebilir ya da kayıt edilebilir.

Çözüm
USB capture card ile denenebilir. OBS'ya da VLC ile de PC'den izlenebilir ya da kayıt edilebilir.

Teşekkür ederim. Bana da mantıklı geldi deneyeceğim. Biraz araştırma yaptım. Ortalama 300tl civarına alabiliyoruz. Test ettiğimde buraya eklerim.

Ayrıca bu tablet ekranlarını monitöre dönüştürebildiğimiz bir durumda varmış. Bunu da araştırıyorum. Mantıklı bir şeyler bulursam onu da buraya eklerim.

Teşekkür ederim. Bana da mantıklı geldi deneyeceğim. Biraz araştırma yaptım. Ortalama 300tl civarına alabiliyoruz. Test ettiğimde buraya eklerim.

Ayrıca bu tablet ekranlarını monitöre dönüştürebildiğimiz bir durumda varmış. Bunu da araştırıyorum. Mantıklı bir şeyler bulursam onu da buraya eklerim.
Rica ederim. Bende HDMI splitter ve capture card ile uydu alıcısını bilgisayara bağlayıp denedim. Hem TV den hem de PC den görüntü ve ses aldım. O şekilde izlenebiliyor.

1.PNG

2.PNG

3.PNG

4.png

5.jpg

6.PNG

En sonda bulunan görseldeki kartı kullanarak PC'den HDMI input alabildim. Adım adım görsellerde var zaten. Bir ufak gecikme var. Muhtemelen kartın USB 2.0 desteklemesinden veya Raspberry Pi 4 4 GB kartına tam güç vermediğimden kaynaklı. Benim için çok önemli değil ve dediğim gibi çok hafif bir gecikmesi var.

Tablet monitörleriyle ilgili olarak şu anlık ihtiyacım kalmadı. İşimi bu hayli hayli görür. Belki ilerleyen zamanlarda bu konu ile ilgili çalışabilirim.

@magicspears ayrıca teşekkür ederim.​

Çözülmüştür.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2086867

Eki Görüntüle 2086854

Eki Görüntüle 2086855

Eki Görüntüle 2086856

Eki Görüntüle 2086857

Eki Görüntüle 2086858

En sonda bulunan görseldeki kartı kullanarak PC'den HDMI input alabildim. Adım adım görsellerde var zaten. Bir ufak gecikme var. Muhtemelen kartın USB 2.0 desteklemesinden veya Raspberry Pi 4 4 GB kartına tam güç vermediğimden kaynaklı. Benim için çok önemli değil ve dediğim gibi çok hafif bir gecikmesi var.

Tablet monitörleriyle ilgili olarak şu anlık ihtiyacım kalmadı. İşimi bu hayli hayli görür. Belki ilerleyen zamanlarda bu konu ile ilgili çalışabilirim.

@magicspears ayrıca teşekkür ederim.​

Çözülmüştür.
Seste mi gecikme oluyor?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı