Elektrikli bisiklet için ehliyet gerekir mi?

emirc.2

Decapat
Aklımda iki tane elektrikli bisiklet modeli var. Skyjet Nitro 16 ve Volta vb4 modelleri. Bunlara ehliyet istenir mi? İkisi de 25 km/h hızla gittiği yazıyor. Bende düz bisiklet var çok yoruyor ve nefes nefese bırakıyor. O yüzden elektrikli bisiklet düşünmeye başladım bu iki bahsettiğim modele ehliyet istenir mi?

Aklımda iki tane elektrikli bisiklet modeli var. Skyjet Nitro 16 ve Volta vb4 modelleri. Bunlara ehliyet istenir mi? İkisi de 25 km/h hızla gittiği yazıyor. Bende düz bisiklet var çok yoruyor ve nefes nefese bırakıyor. O yüzden elektrikli bisiklet düşünmeye başladım bu iki bahsettiğim modele ehliyet istenir mi?
Elektrikli bisiklet ehliyet istemiyor bildiğim kadarıyla. Çevremde de 14 15 yaşlarında çok kullanan var.

0,26 KW ve üzeri elektrikli bisikletlerde tescil ettirme ve sürücü belgesi zorunluluğu bulunmaktadır. Ancak 25 Kw (250v) a kadar tescil zorunluluğu ve ehliyet zorunluluğu yoktur.

Bunlar ehliyet istemez moped tarzı elektrikli elektrikli motosikletler ister.

Kanunda böyle ama uygulanma aşamasına bakarsak bu elektiriklilere çok bakmıyorlar yani boyuta göre durduruyorlar ben hep öyle şahit oldum büyük boyuta bi elektirikli bisiklet moped motor ne derseniz onları durdurabilirler ama küçük olanlar volta vsm gibi vs onları durdurmuyorlar ve volta vsm 2 yıl kullanmış biri olarak söylüyorum plakam hep sepetin içinde sürmüştüm takma gereği duymadım

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı