Laptopum Lenovo Y540 modeli geçen hafta termal macunu değiştirmek için içini açıp temizledim. Daha önce 2 kere daha yapmıştım bir problem olmamıştı. Ardından toplayıp çalıştırdığımda fan çalışıp ardından duruyor klavye ışıkları yanıyor ama ekrana hiçbir şekilde görüntü gelmiyordu. İnternette gördüğüm statik elektrik boşaltmayla alakalı Power tuşuna basma SSD RAM çıkartıp takma gibi işlemleri yapınca problemim çözüldü. 1 hafta boyunca sorunsuz kullandım ve ısınma problemimde düzelmişti ama bugün laptopu alıp memlekete döndüm ve aynı sorun devam etmeye başladı herhangi bir darbe falan almadan. Klasik internette bulduğum şeyleri denedim her bileşeni çıkarttım hala açılmadı. Tek sorun olarak kullandığım macun CoolerMaster mastergel Pro biraz işlemcinin etrafındaki pinlerin üzerine taşmıştı ama daha öncede bu şekilde olduğu için çok şüphelenmedim problem bundan olsa hiç çalışmazdı diye düşünüyorum. Anakartta şüphelenmeye başladım ama hiçbir şey yokken bir anda bozulması aklıma hiç yatmıyor. Yardımcı olabilecek var mı ne yapabilirim?