Laptopta işlemci değişirse iGPU da değişir mi?

Berat Eren

Hectopat
Şimdi elimde P6200 işlemcili laptop var. Intel HD Graphics 1. nesil bulunmakta. Ben buna i5 560M takarsam Intel HD Graphics aynı mi kalir? Yükselir mi?

Tabiki İGPU işlemci içerisinde yer alır. Eğer sisteme o işlemciyi bir şekilde takabilirseniz ve çalışırsa İGPU'da değişmiş olacaktır.

Bazi modellerde değişebilirsin ama bunun için ciddi ekipman ve bilgi gerekir. Değer mi? Diye sorarsan değmez fantezi .

Tabii ki igpu işlemci içerisinde yer alır. Eğer sisteme o işlemciyi bir şekilde takabilirseniz ve çalışırsa Igpu'da değişmiş olacaktır.

Şimdi ben o i5 560M yükseltsem ne olur hocam Intel HD Graphics 4000 mi 3000 mi ve yahut her neyse.
Bazi modellerde değişebilirsin ama bunun için ciddi ekipman ve bilgi gerekir. Değer mi? Diye sorarsan değmez fantezi .
İşlemci zaten gayet ucuz hocam neredeyse aralarında 2 kat fark var en azından biraz performansı artsın diye yapıyorum
İşlemciyi değiştirim diye düşünüyorum hocam bı aksilik cikmazsa

@Berat Eren işlemcinin soket kodları, güç tüketimleri, RAM frekansları aynıysa değiştirebilirsiniz.

Evet hocam her şeyi araştırdım soketler uyuyor Watt değerleri falan her şey uyuyor birkaç siteden buldum her şeyi karar verdim bu işlemciye.
Igpu işlemcinin içinde. İşlemci değiştiğinden doğal olarak o da değişir.

Hocam ben daha iyi işlemci taktigimda HD Graphics daha iyi olacak ya hangi versiyonu olur nereden öğrenebilirim onu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…