Laptopta işlemci performansını artırma modunu kapatmak zararlı mı?

603961

Decapat
Laptopta i5 12500H işlemcide Turbo Boost olarak adlandırılan bu ayarı kapattığım zaman FPS değişmediği gibi sıcaklık 10 15 derece azalıyor. İşlemci gücü gerektiren oyunlarda daha çok fark ediyor sanırım da benim için sorun yaratmıyor. Yalnız araştırırken sanırım bir arkadaş 1 sene bu şekilde kullandıktan sonra Turbo Boost'u açtığında donma ve takılmaların gerçekleştiğini söylemişti doğruluk payı veya bu tarz durumların Turbo Boost'u kapatmakla alakası var mıdır? Kısacası bu işlem cihaz işleyişini bozup soruna sebep olur mu?

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    4,5 KB · Görüntüleme: 73
Laptopta i5 12500H işlemcide Turbo Boost olarak adlandırılan bu ayarı kapattığım zaman FPS değişmediği gibi sıcaklık 10 15 derece azalıyor. İşlemci gücü gerektiren oyunlarda daha çok fark ediyor sanırım da benim için sorun yaratmıyor. Yalnız araştırırken sanırım bir arkadaş 1 sene bu şekilde kullandıktan sonra Turbo Boost'u açtığında donma ve takılmaların gerçekleştiğini söylemişti doğruluk payı veya bu tarz durumların Turbo Boost'u kapatmakla alakası var mıdır? Kısacası bu işlem cihaz işleyişini bozup soruna sebep olur mu?

Turbo Boost'un kapatılması önerilmez, bakım yapabilirsin onun yerine.

Bilgisayar zaten senin kullanım koşullarına göre üretiliyor 3 5 günde bozulacak bir şey olsa insanların alıp termal bakım bile yapmadığı 8 10 yıl kullandığı laptoplara bir şey olurdu. Turbo Boost kapatırsan performansın çok düşer sürekli aç kapatla da uğraşma açık kalsın.

Onu kapatsan bile performans düşer. Bilgisayarın içini temizleyebilirsin.

Kapalı kullanıyorum. Bazıları dediğin gibi uzun süre kullanmayınca benim mantığımla "çekirdekler köreldiği" için tekrar açınca işlemci kafayı yiyor. Ben o yüzden nadiren açıp kapatıyorum. Bir sorun görmedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı