Laptopta işlemci seçimi neye göre yapılmalıdır?

Cesar

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,
Laptop seçimi yaparken işlemcileri nasıl kıyaslamalıyız?

1.png

2.png

Örnek olarak iki işlemcinin özelliklerini yukarıda paylaştım.

Aklıma takılan konular aşağıdaki gibidir:

• i7 bir işlemci i9 işlemciden daha iyi olabilir mi?
  • İşlemci seçerken takip edebildiğim kadarıyla HX olmasının daha iyi olduğu yönünde bu doğru bir kriter midir?
  • Temel frekansa mı bakmalıyız? Turbo frekansa mı bakmalıyız? Seçimlerimizi hangi frekans üzerinden değerlendirmeliyiz? ( bu örnekte i7'nin temel frekansı 3.6 GHz i9'un frekansından daha yüksek ama Turbo frekansı i9'un daha yüksek. İlk sorumla benzer bir durum )

Çekirdek sayısı işlemci önbelleği önemli midir?

Merhaba,

Eki Görüntüle 2510914

Eki Görüntüle 2510915

• İşlemci seçerken takip edebildiğim kadarıyla HX olmasının daha iyi olduğu yönünde bu doğru bir kriter midir?
  • Temel frekansa mı bakmalıyız? Turbo frekansa mı bakmalıyız? Seçimlerimizi hangi frekans üzerinden değerlendirmeliyiz? ( bu örnekte i7'nin temel frekansı 3.6 GHz i9'un frekansından daha yüksek ama Turbo frekansı i9'un daha yüksek. İlk sorumla benzer bir durum )

Hocam her şeyden önce laptopun soğutma sistemini araştırın I7 13650HX kullanıyorum fakat performanslı kullanmaya korkuyorum 80 95 derece arası gidiyor işlemci kendini kısıyor vs. belirli kısıtlamalarla düzgün şekilde kullanabiliyorum ancak.

Merhaba,

Eki Görüntüle 2510914

Eki Görüntüle 2510915

Başta laptop işlemci tarafında çekirdek sayısı ve önbellek önemlidir. HX işlemciler performanslidir. Ama fazla ısınıyorlar diye biliyorum (101-100 derece) gibi. i7 i9 işlemciden daha iyi olabilmesi için kaçıncı nesil olmasına bağlı. Turbo Frekans'ı yüksek olan işlemci daha iyidir. Ama diğer özelliklerde önemlidir. Önbellek, Vb. gibi. Önbelleği yüksek olan işlemci Online oyunlarda daha çok fps verir. Bu ara attığınız görsele göre üstteki işlemci çok daha iyidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı