Çözüldü Laptopta işlemcinin ekran kartı nasıl kapatılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MrGorgias

Hectopat
Yeni bir laptop aldım ve GTA 5 kurup test etmek istedim. Kurdum oyunu oynarken kullanım değerlerine baktım, GPU1 (işlemcinin ekran kartı) ve GPU2'nin (harici GTX 1650 ekran kartı) yüzde 65 kullanımla eşit kullanıldıklarını gördüm. Bu yüzden CPU yüzde 20 kullanılmasına rağmen 75 derecede çalışıyor ve normalde almam gereken FPS'den daha düşük bir değer alıyorum. İşlemcinin ekran kartı nasıl kapatabilirim?

ASUS ROG STRIX G15 G513IH-HN002
Laptop linki

Çözüm
Hocam şimdilik bir çözüm buldum forumda. Şuan ekran kartı kullanımı 80-85 oluyor ve FPS baya bı yükseldi.
Screenshot_20211009-120821.png
RAM'i 8x2 yapın hocam bende de vardı o laptop öyle çözdüm.
Ram takınca işlemci ekran kartını kullanmayı bırakıyor mu? Biraz daha açıklar mısınız?
MUX Switch yok ise kapatamazsın. Harici çıkışlardan birisi ekran kartına bağlıysa monitör aracılığıyla çözebilirsin.
Hocam araştırdığım kadarıyla yokmuş. Nvidia Experience'den oyuna girsem bir değişiklik olur mu?
Ayarlara girip oyunu harici GPU için ayarlıyorsun
Windows ayarlarına mı?

RAM takınca işlemci ekran kartını kullanmayı bırakıyor mu? Biraz daha açıklar mısınız?

Hocam araştırdığım kadarıyla yokmuş. NVIDIA Experience'tan oyuna girsem bir değişiklik olur mu?

Windows ayarlarına mı?

Dual Channel RAM optimus u en alt düzeye çekiyor bu sebeple ikinci RAM takmalısınız dahili kart kapanmıyor ama kullanımı çok azalıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı