Laptopta işlemcinin GPU'sunun kullanılması nasıl engellenir?

Yusuf Kirazlı

Centipat
Daha fazla  
1705070806720.png

Arkadaşlar benim AMD Ryzen 4800H işemcim var fakat bu işlemci ekran kartı olarak da geçtiğinden dolayı ekrana o bağlı.

Ben ise, GTX 1650 olan ekran kartımı buraya bağlamak istiyorum. Hem performansımı etkiliyor hem de NVIDIA denetim masasındaki bazı özelliklerin açılmasını engelliyor.

Garipmiş bende ek monitörde ekran kartı direkt bağlanıyor.Gtx 1650 r5600h.

Eki Görüntüle 2082361

Arkadaşlar benim AMD Ryzen 4800H işemcim var fakat bu işlemci ekran kartı olarak da geçtiğinden dolayı ekrana o bağlı.

Ben ise, GTX 1650 olan ekran kartımı buraya bağlamak istiyorum. Hem performansımı etkiliyor hem de NVIDIA denetim masasındaki bazı özelliklerin açılmasını engelliyor.
Size çok kolay çözüm ve laptoplar ile ilgili güzel info edinecek video izlemenizi öneriyorum.

"MUX Switch nedir?"
"Cihazım da MUX yok ise nasıl MUX etkisi yapabilirim (Harici monitör takıp sadece 2. Ekran seçmelisiniz."

Mux yoksa dahili ekranda yapamazsın. Her türlü o ekran kartından geçecek veri. TV veya Harici monitör bağlarsan otomatikman direkt olarak GPU'dan bağlanır. Ek özellikleri vb. kullanabilirsin o zaman.

Eki Görüntüle 2082361

NVIDIA Denetim Masası'ndan asıl GPU'yu NVIDIA olarak ayarlayabiliyorsun. Bu sayede her uygulama NVIDIA GPU kullanıyor ama pek tavsiye etmem. Onun yerine NVIDIA GPU gereken uygulamalara NVIDIA GPU atamanız daha iyi olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı