Laptopta M.2 SSD'yi kullanmak için 2 farklı adaptöre takmak

Det.Fusco

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta anlatmak istediğim gibi dizüstü bilgisayarımdaki DVD sürücü kısmına HDD Caddy kutusu aracılığıyla SSD takmak istiyorum. Fakat bunu 2.5/3.5 inçlik standart form faktördeki SSD'ler ile yapmak istemiyorum.

Yakın gelecekte bilgisayarımı güncellerken alabileceğim bilgisayarın anakartında artık standart sayılabilecek M.2 portu olabileceği ihtimaliyle çok yer kaplamamasından ötürü daha küçük form faktörlü M.2 SSD almak istiyorum.

Satın almış olduğum ve şu anda satılmakta olan birçok HDD/SSD Caddy kutusu, SATA portu desteklediği için bunu başarmak için ekstra bir adet daha SATA'dan M.2'e dönüştürü bir adaptör almam gerekecek. Teoride kulağa güzel gelen bu fikrin pratikte nasıl bir etkisi olacağını bilmiyorum.

2 farklı adaptörle bağladığım için data/hız/verim kaybı yaşar mıyım?
Yoksa direkt HDD Caddy'nin desteklediği haliyle standart form faktördeki 2.5/3.5 inçlik SATA SSD mi almalıyım?

Not: Bir de aklımdan şu Raid adaptörü ile HDD Caddy'e 2 adet M.2 SSD bağlamak geçiyor. Lakin bu sefer de SSD'ler, 3 farklı kez adaptör sürecinden geçmiş olacak. Herhangi bir deneyimi, bilgisi olup paylaşacak herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı