Laptopta MSI Afterburner voltaj takibi açılmıyor

Shinsai

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
4
Merhaba, GPU voltajı 0mV yazıyor.
Masaüstünde bu yazarken laptopta bulamıyorum.
1746210572613.png
UV yaptım, 1695MHz çalışan GPU'yu 1630-1640 civarına düşürüp 10W enerji tasarrufu sağladım, performans düşmedi gibi bir şey. Daha önemlisi sıcaklık düşüşü zaten. Normalde kaç mV çektiğini bilsem ona göre ayar yapabilirim fakat rastgele seçtim bu voltajı. Veya bu GPU daha yüksek hızlara çıkabiliyor mu bilmiyorum. Yardım edebilecek var mı?

GPU: 3050Ti 4 GB.

Merhaba, GPU voltajı 0mv yazıyor.
Masaüstünde bu yazarken laptopta bulamıyorum.
Eki Görüntüle 2482751 UV yaptım, 1695MHz çalışan GPU'yu 1630-1640 civarına düşürüp 10W enerji tasarrufu sağladım, performans düşmedi gibi bir şey. Daha önemlisi sıcaklık düşüşü zaten. Normalde kaç mv çektiğini bilsem ona göre ayar yapabilirim fakat rastgele seçtim bu voltajı. Veya bu GPU daha yüksek hızlara çıkabiliyor mu bilmiyorum. Yardım edebilecek var mı?

GPU: 3050 Ti 4 GB.

Çıkaramazsın. Laptoplarda watt değeri değiştirilemez.

Çıkaramazsın. Laptoplarda watt değeri değiştirilemez.
Çıkaramadığım nedir? Amacım overclock yapmak değil. Kaç mV çektiğini görüp ona göre voltaj düşürmek. Halihazırda 60W GPU'da 2-3 FPS kaybedip TDP'sini 45-50W'lara düşürdüm fakat normal çalıştığı voltajı bilmediğim için rastgele sectim dediğim gibi.

Çıkaramadığım nedir? Amacım overclock yapmak değil. Kaç mv çektiğini görüp ona göre voltaj düşürmek. Halihazırda 60W GPU'da 2-3 FPS kaybedip TDP'sini 45-50W'lara düşürdüm fakat normal çalıştığı voltajı bilmediğim için rastgele sectim dediğim gibi.

Laptopun modeline bakarak bakmanı tavsiye ederim oradan görme imkanın yok. Modelini at ben sana bakarım istersen.

60W ekran kartına undervolt yapma bence. Yapacaksan da, yapma sebebin nedir?
GPU az çekip aynı performansı verebilirken şu kadar Watt çekeceksin diye dayatma saçma geliyor çünkü. Aynı performansı 5-10W az çekerek verebiliyor. Sıcaklıklar da GPU 80 derecelere dayanacağına 70-73'te kalıyor.

Mesela masaüstümdeki 3060 da 170W TDP'ye sahip fakat UV ile 100-110W çekiyor ve FPS kaybım taş çatlasın %10 falan. 80 dereceleri zorlarken şu an 61-65 derece.

GPU az çekip aynı performansı verebilirken şu kadar watt çekeceksin diye dayatma saçma geliyor çünkü. Aynı performansı 5-10W az çekerek verebiliyor. Sıcaklıklar da GPU 80 derecelere dayanacağına 70-73'te kalıyor.

Mesela masaüstümdeki 3060 da 170W TDP'ye sahip fakat UV ile 100-110W çekiyor ve FPS kaybım taş çatlasın %10 falan. 80 dereceleri zorlarken şu an 61-65 derece.

Yani ekran kartın senin ama düşük volt zaten OC yapsan yeterli bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı