MSI Afterburner voltaj ayarı açılmıyor

Hocam bu kart fabrika cıkıslı OCli siz 2700'e sabitleyin bence ilk sonrasında değişiklik yaparız duruma gore.

Bu arada kartı test etmek için heaven benchmarkı kullanabilirsiniz UV'lardan sonra eger yanlış bir değer girerseniz zaten belli oluyor tum ekran yeşil yeşil garip şeylerle doluyor.
Hocam selamlar tekrardan Heaven programını kullandım. 2700MHz 975V ile şu an iyi gibi. Olmazsa daha da düşürsem mi bilmiyorum ama baya düştü normalde 200W üstüne çıkmadı kart. Sıcaklıkta 5 derece indi. 60 derece de 1300 RPM civarıydı.

Hocam selamlar tekrardan heaven programını kullandım. 2700MHz 975v ile şu an iyi gibi. Olmazsa daha da düşürsem mi bilmiyorum ama bayağı düştü normalde 200W üstüne çıkmadı kart. Sıcaklıkta 5 derece indi. 60 derece de 1300 RPM civarıydı.

Hocam 900'e kadar inebilirsiniz bence biraz daha dusürmeyi deneyin bir de agır bir oyunda test edin bakalım yeterli mi yeterli ise biraz MHz yukseltmesi yapılabilir.

Vidaların üzerinde garanti etiketi varsa o zaman yetkili servise/aldığın yere vereceksin çünkü kabak gibi belli kartın montajında sorun olduğu. Tercih senin, sen bilirsin.

Hocam 900'e kadar inebilirsiniz bence biraz daha dusürmeyi deneyin bir de agır bir oyunda test edin bakalım yeterli mi yeterli ise biraz MHz yukseltmesi yapılabilir.

Hocam selam bir 10 derece indi değerler daha serin çalışıyor kart. CP ve GTA V Enhanced modda denedim. Ama ben yine de bir servise yollayacağım Hot spot değerleri çok fazla geldi UV yapmadan önce 100-109 derece idi.

Vidaların üzerinde garanti etiketi varsa o zaman yetkili servise/aldığın yere vereceksin çünkü kabak gibi belli kartın montajında sorun olduğu. Tercih senin, sen bilirsin.
Hocam servise vermeden önce de bu değerler vardı. Fabrika çıkışlı olabilir mi montaj sorunu? Yoksa servis kaynaklı mı diyorsun?

Hocam selam bir 10 derece indi değerler daha serin çalışıyor kart. CP ve GTA V Enhanced modda denedim. Ama ben yine de bir servise yollayacağım Hot spot değerleri çok fazla geldi UV yapmadan önce 100-109 derece idi.

Hocam servise vermeden önce de bu değerler vardı. Fabrika çıkışlı olabilir mi montaj sorunu? Yoksa servis kaynaklı mı diyorsun?
Fabrika çıkışlı olabilir, serviste üstündeki padleri değiştirmeden tekrar kapatmış olabilirler. Paylaştığım başka forumda fotoğraf yüklemiş, ne kadar kalın gözüküyor. O kartta Tuf 4080 :)
GPU Temp ve hotspot sıcaklık farkı 10 dereceye kadar normal, hadi 15 olsun. Sende farkı 25 derece. Burada bir sorun olduğu belli :)

Asus bir tık kalın ama sıkıştırmaya uygun termal pad kullanıyor. Kendi tuf x670e anakartımda chipset ısınıyor diye padi ölçtüm, 1mm boşluk varken1.5 mm pad kullanmışlar.
1745798009605.jpg

Sağdaki siyahlı fabrikasyon termal pad, soldaki Arctic TP-3. Sağdakinde 1.5mm, chipsetten dolayı çıkıntı olan kısım 0.5mm. Yani 1 mm termal pad kullanılsa olacak aslında ama firma böyle tercih etmiş. Yeni termal padi taktıktan sonra herhangi bir sıcaklık değişimi olmadı.

Bu diğer markalarda da olabilen bir sorun. 20 yıldan fazladır Asus ürünlerini tercih ettiğimden dolayı ne olabileceğini tahmin edebiliyorum :)

Fabrika çıkışlı olabilir, serviste üstündeki padleri değiştirmeden tekrar kapatmış olabilirler. Paylaştığım başka forumda fotoğraf yüklemiş, ne kadar kalın gözüküyor. O kartta TUF 4080 :)
GPU Temp ve hotspot sıcaklık farkı 10 dereceye kadar normal, hadi 15 olsun. Sende farkı 25 derece. Burada bir sorun olduğu belli :)

ASUS bir tık kalın ama sıkıştırmaya uygun termal pad kullanıyor. Kendi TUF X670E anakartımda chipset ısınıyor diye padi ölçtüm, 1mm boşluk varken1.5 mm pad kullanmışlar.
Eki Görüntüle 2479635

Sağdaki siyahlı fabrikasyon termal pad, soldaki Arctic TP-3. Sağdakinde 1.5mm, chipsetten dolayı çıkıntı olan kısım 0.5mm. Yani 1 mm termal pad kullanılsa olacak aslında ama firma böyle tercih etmiş. Yeni termal padi taktıktan sonra herhangi bir sıcaklık değişimi olmadı.

Bu diğer markalarda da olabilen bir sorun. 20 yıldan fazladır ASUS ürünlerini tercih ettiğimden dolayı ne olabileceğini tahmin edebiliyorum :)

Yani hocam sonuç olarak ne olabilir? Kalitesiz termal pad ve macun kullanıldı yani? Bu da son FurMark test sonuçlarım. Değerler inanılmaz kötü. :(

Dosya Ekleri

• Furmark son.jpeg
    Furmark son.jpeg
    632,6 KB · Görüntüleme: 10
  • Furmark testi 79 derece.jpeg
    Furmark testi 79 derece.jpeg
    88,4 KB · Görüntüleme: 14
Yani hocam sonuç olarak ne olabilir? Kalitesiz termal pad ve macun kullanıldı yani? Bu da son FurMark test sonuçlarım. Değerler inanılmaz kötü. :(
Termal pad kalitesinde sorun olmadığını yazdım zaten. En azından Arctic markasının en üst seviye termal padi kadar kaliteli.

Tahminime göre montaj sırasında hata oldu ya da termal padler gereğinden fazla kalın olduğu için soğutma bloğu tam yerleşmiyor.. Kartın fotoğrafını atarsan bakabiliriz. Test sonuçlarından bir sorun olduğu belli zaten

Hahaha bana verdikleri cevaba bak. Ya arkadaş bu kartın normalde max görmesi gereken 65 derece değil mi? Hadi kasa havalandırması berbat çok çok kötü 70 olsun. Ulan 79 derece fanlar 2500 RPM görüyorum diyorum. Hot spot 110 derece daha ne olması lazım... Madem böyle ısınacaktı ne diye TUF aldık.

Evet servis inatla değerler normal diyor. Şaka gibi. İlk kartı aldığımda max 62 derece görmüştüm hadi onu geçtim buradan bi arkadaş aynı kartı kullanıyorum max 64 görüyorum dedi.

evet ne diyorsun @yusuf_emir_cnd hocam değerler çok normalmiş.🤡

@MelihÖzer hocam selam sende de aynı kart vardı değil mi? furmark testinde 79 derece hot spot 110 derece fanlar 2600 RPM de. Sende de öyle mi? Servis normal deyip duruyor papağan gibi. Normalde 64 derece max gördüğünü söylemiştin sen öyle hatırlıyorum hocam. Ki bu kart daha yeni termal pad ve macun yenilendi. Daha 3 hafta oldu ya hu.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-28 134902.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-28 134902.png
    100 KB · Görüntüleme: 12
  • Asus servis Şaka mı.png
    Asus servis Şaka mı.png
    39,4 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
Hahaha bana verdikleri cevaba bak. Ya arkadaş bu kartın normalde Max görmesi gereken 65 derece değil mi? Hadi kasa havalandırması berbat çok çok kötü 70 olsun. Ulan 79 derece fanlar 2500 RPM görüyorum diyorum. Hot spot 110 derece daha ne olması lazım... Madem böyle ısınacaktı ne diye TUF aldık.

Evet servis inatla değerler normal diyor. Şaka gibi. İlk kartı aldığımda Max 62 derece görmüştüm hadi onu geçtim buradan bir arkadaş aynı kartı kullanıyorum Max 64 görüyorum dedi.

Evet ne diyorsun @yusuf_emir_cnd hocam değerler çok normalmiş.🤡

@MelihÖzer hocam selam sende de aynı kart vardı değil mi? FurMark testinde 79 derece hot spot 110 derece fanlar 2600 RPM de. Sende de öyle mi? Servis normal deyip duruyor papağan gibi. Normalde 64 derece Max gördüğünü söylemiştin sen öyle hatırlıyorum hocam. Ki bu kart daha yeni termal pad ve macun yenilendi. Daha 3 hafta oldu ya hu.

Firmaların boyle yapmaları cidden cok komik. Alırken sizin diger kartlardan farkınız ne neden pahalıya satıyorsunuz diye sorsak sogutmamız kaliteli yazılımımız soyle boyle diye ove ove bitiremezler fakat en ufak sorunda hemen en ust sınırları baz alıyorlar. kartın o derecede calısmasını istesen gider daha ucuzunu alırdın niye fazladan para verdin :D

Firmaların boyle yapmaları cidden cok komik. Alırken sizin diger kartlardan farkınız ne neden pahalıya satıyorsunuz diye sorsak sogutmamız kaliteli yazılımımız soyle boyle diye ove ove bitiremezler fakat en ufak sorunda hemen en ust sınırları baz alıyorlar. kartın o derecede calısmasını istesen gider daha ucuzunu alırdın niye fazladan para verdin :D
Aynı şeyi bende dedim hocam şaka gibiler. Ulan zaten onlardan almadım ki ben kartı. Sadece servisin rapor vermesi lazım. Ki ben rapor istemiyorum başta eğer sorun düzelebiliyorsa düzelsin diyorum. Yok arkadaş keçi inadı var. İnsan gibi hizmet vermek zor mu? Neymiş servis normal diyormuş göndersem bile işlem yapılmayacakmış. Sanki kartı tekrardan üretiyorlar. Garanti bozulmasın diye bir yere götürmüyorum zaten.

Evet hocam var mıdır yorumun? @Natronaldo

Benim gibi aynı serviste aynı sorunu yaşayan başka bir arkadaş. Şaşırtmadı sakın servis point'e işiniz düşmesin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı