Çözüldü Laptopta NVIDIA ekran kartı nasıl seçilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ali.35

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop: HP Victus Gaming 16-r1058nt (9J259EA)
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-14500HX
Ram: 16,0 GB
Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4050
İşletim sistemi: Windows 11
Yeni bir laptop aldım Görev Yöneticisi'nden baktığım zaman dahili ekran kartı yani işlemcinin içindeki kullanılıyor ama NVIDIA'yı seçmek istiyorum. Nasıl yapacağım?

Dosya Ekleri

• resim_2024-06-09_235354353.png
    resim_2024-06-09_235354353.png
    5,9 KB · Görüntüleme: 37
Çözüm
Masaüstü gibi işlemlerde dahili GPU kullanımı gayet doğal. MUX varsa açıp iGPU komple kapanabilir eğer yoksa Optimus modda sistem kendi seçecektir zaten.
Gerekli olduğu zaman (oyuna girince vs.) kendisi seçer.

Masaüstü gibi işlemlerde dahili GPU kullanımı gayet doğal. MUX varsa açıp iGPU komple kapanabilir eğer yoksa Optimus modda sistem kendi seçecektir zaten.

Çözüm
Yeni bir laptop aldım Görev Yöneticisi'nden baktığım zaman dahili ekran kartı yani işlemcinin içindeki kullanılıyor ama NVIDIA'yı seçmek istiyorum. Nasıl yapacağım?

Aygıt yöneticisi>görüntü bağdaştırıcıları>nvidia ekran kartına sağ tık yapıp açabilirsiniz.
Düzenleme: Ben bilgisayar ekran kartını görmüyor sandım. 😀

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani oyuna girdiğim zaman daha güçlü olan ekran kartını mı seçecek?

Yani oyuna girdiğim zaman daha güçlü olan ekran kartını mı seçecek?

Evet, harici GPU varsa ona geçek. Laptopun tam modeli yazar mısınız? Model kodunu bilmiyorsanız isimini ve donanımı yazın.

Evet, harici GPU varsa ona geçek. Laptopun tam modeli yazar mısınız? Model kodunu bilmiyorsanız isimini ve donanımı yazın.

HP Victus Gaming 16-R1064NT (9J266EA) notebook.

HP Victus Gaming 16-R1064NT (9J266EA) notebook.

Advanced Optimus yani MUX mevcut. Omen Gaming Hub içinden graphic switch içinden discrete seçeneği ile dahili GPU'yu kapatabilirsiniz. Bu şekilde sadece harici GPU çalışır.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı