Laptop’ta oyun oynarken görüntü gidiyor

maemi

Hectopat
Laptopumda oyun LoL oynarken ya da internette takılırken birden görüntü gidiyor ve kulaklıktan cızırtı sesleri geliyor. Sonra güç düğmesine basılı tutuyorum kapanana kadar. Sonra tekrar çalıştırıyorum ama görüntü gelmiyor üzerine bastırıyorum elimle klavyesinin üstünden sonra açılmaya başlıyor bazen de bırakıyorum açılmaya devam ediyor bazen de bırakınca tekrar gidiyor görüntü. Acaba ekran kartının bir yerlerinde temassızlık olabilir mi?
Lütfen Yardımcı Olur musunuz

Lehimlerde sorun vardır muhtemelen. Reballing yapılsa da yani çip sökülüp tekrar lehim topları yerleştirilip lehimlense de uzun süre garanti vermezler, laptop gidicidir. Laptobun sadece tek ekran kartı var sanırım, doğru mudur? Konfigürasyonu ne?
evet tamircide öyle söyledi zaten yapılır ama 2 3 ay sonra tekrar öyle olur dedi.Bide evet tek ekran kartı var. Konfigürasyon derken anlamadım. Eğer ekran kartın markasını soruyorsan ATI Radeon HD 4500 Series. Laptopun markası: Samsung

Anladım. O zaman senin yapabileceğin tek şey ekran kartı ve ekran kartının belleklerini saç kurutma makinası ile 8dk civarı ısıtmak. Bunun için soğutucu boruyu da sökmen gerek.

İşlem öncesi batarya ve fişi çekmen gerek.Isıtma sonrası çiplerin soğumasını bekleyip sonrasında toplarsın. Bir süre daha gider. Bu işlem son gün gelene kadar devam edebilir.

Anladım. O zaman senin yapabileceğin tek şey ekran kartı ve ekran kartının belleklerini saç kurutma makinası ile 8dk civarı ısıtmak. Bunun için soğutucu boruyu da sökmen gerek.

İşlem öncesi batarya ve fişi çekmen gerek.Isıtma sonrası çiplerin soğumasını bekleyip sonrasında toplarsın. Bir süre daha gider. Bu işlem son gün gelene kadar devam edebilir.
abi dc fln varsa yardım edebilirmisin karışık çünkü benim laptop lütfen instagram yada dc verirmisin

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı