Laptopta oyuna girince düşük CPU kullanımı ve GHz düşüşü

Enes xx

Hectopat
Daha fazla  
Laptopumda oyuna girince işlemci GHz'i düşüyor çıkınca tekrar yükseliyor anlamadım hala işlemcim i53210M 2.50GHz işlemcimimle gelen 4000HD ile kullanıyorum gpumda bir sıkıntı var. CPU kullanımı çok az oluyor 10 20 arası değişiyor CPU kullanımını yükseltmek için arkadan başka programlar açarak girmeyi denedim dropu biraz engelledi fakat hala drop yiyorum BF1942 en Low ayarlarda bile donuyordu 120 FPS limiti var oyunun120 FPS'den aniden FPS 10 altına düşüyordu.

Not PC aldığımdan beri termal macun sürmedim (tam hatırlamıyorum) ısı yüzünden olur mu?
Oyunu açtığım gibi direk düşüyor GHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayni durum bende de oluyor. Oyun giriş ekranında GHz 3.4 ile çalışırken oyuna girdiğim gibi 2'nin altına düşüyor. Bunu yüksek RAM kullanan oyunlarda gözlemledim her oyunda olmuyor. Bir bağlantı var mi bilmiyorum.

Laptopumda oyuna girince işlemci GHz'i düşüyor çıkınca tekrar yükseliyor anlamadım hala işlemcim i53210M 2.50GHz işlemcimimle gelen 4000HD ile kullanıyorum gpumda bir sıkıntı var. CPU kullanımı çok az oluyor 10 20 arası değişiyor CPU kullanımını yükseltmek için arkadan başka programlar açarak girmeyi denedim dropu biraz engelledi fakat hala drop yiyorum BF1942 en Low ayarlarda bile donuyordu 120 FPS limiti var oyunun120 FPS'den aniden FPS 10 altına düşüyordu.

Not PC aldığımdan beri termal macun sürmedim (tam hatırlamıyorum) ısı yüzünden olur mu?
Oyunu açtığım gibi direk düşüyor GHz.
Dostum bende de aynı sorun vardı. İşlemcin aşırı ısındığından dolayı, işlemci kendini korumaya alıyor ve hızını düşürüyor. Ancak bazı durumlarda çok sıcak olmasa bile aynı sorunu yaşıyordum. Pek sağlıklı olmasada ben yine de nasıl çözdüğümü söyleyeyim. ThrottleStop uygulamasını indirip açtım ve disable turbo seçeneğini tikleyerek çözdüm bu işlemcini temel hızına sabitliyor ancak bu sorunu yaşamıyorsun fakat fps'in hayli düşük oluyor. Bir başka yöntemi ise bu uygulama ile: Speed Shift EPP seçeneğini tikliyorsun ve yanındaki değeri 0 yapıyorsun. Benim ayarlarım görseldeki gibi ve sorun çözüldü. Dediğim gibi pek sağlıklı değil forumda işlemci hızını sabitlemeyle ilgili makalelere göz atabilirsin ben kendi çözümümü paylaştım gerisi sana kalmış.

Kısacası işlemcin ısınıyor ve kendini kısıyor. Laptopun driver sürücüsü falan var ise fan ayarlarını max yap benim Omen15 im var fanları oyunlarda max da kullanıyorum ki işlemcim ısınmasın diye aksi taktirde 98 derecelere çıkıyor ancak fanlar açıkken 65 72 civarlarında.

Dosya Ekleri

• resim_2022-11-02_071354656.png
    resim_2022-11-02_071354656.png
    13,5 KB · Görüntüleme: 116
Sıcaklıklar ne durumda?

PC de ekran yatay çizgiler oluşuyor sonra kullanılamıyor oyun oynatmıyor sıcaklığı söyleyemeyeceğim maalesef.
Ayni durum bende de oluyor. Oyun giriş ekranında GHz 3.4 ile çalışırken oyuna girdiğim gibi 2'nin altına düşüyor. Bunu yüksek RAM kullanan oyunlarda gözlemledim her oyunda olmuyor. Bir bağlantı var mi bilmiyorum.
Sıcaklıkla ilgiliymiş

bu acerin fanlarını kim ayarladıysa allah ona gün yüzü göstermesin bu sorun banada oluyor laptopum acer AN515-54-52QQ araştırırsanız en soğuk pc diye çıkar ARKADAŞLAR İNANMAYIN TAYVANIN OYUNLARI BUNLAR PC YANIYOR A* KENDİNİ SAFE MODE A ALIYOR İŞLEMCİ A*K. KALVYENİN ÜSTÜ SICAKTAN TOZ FALAN TUTUYOR ELİM YANIYOR LAN KLAVYE ALDIM ELİM YANMASIN DİYE + SOĞUTUCU ALDIM 4 FANLI FAYDASI YOK demem o ki acer almayın soğutucusu iyi olan bir pc alın mesela monster indirim deyken alın benim arkadaş 14 bin tlye 3090 lı i7 li bir laptop almış monsterın sitesinden hatta yanında çanta veriyorlarmış havalı bak monster logolu falan çok soğuk anca ılık oluyor fps si çok yüksek her oyunda cpu caplemiyor yani benimki gibi 0,80 ghz de kalmıyor oyunlarda alın abi fark etmez abra falan müşteri servisi çok iyi buna ben şahit oldum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı