Laptopta pini yamulmuş ethernet girişi nasıl düzeltilir?

KEREMBCR03

Hectopat
Yer
Türkiye, Eskişehir
Daha fazla  
Fotoğraftaki gibi Ethernet girişinin pini yamulmuş, bunu cımbız veya toplu iğne yardımı ile düzeltebilir miyim?

Dosya Ekleri

• SAVE_20220212_142542.jpg
    SAVE_20220212_142542.jpg
    147,8 KB · Görüntüleme: 325
  • IMG_20220212_142242.jpg
    IMG_20220212_142242.jpg
    176,4 KB · Görüntüleme: 167
  • IMG_20220212_142313.jpg
    IMG_20220212_142313.jpg
    141,1 KB · Görüntüleme: 167
Son düzenleyen: Moderatör:
Resme bakılacak olursa çalışması lazım fakat soket takılınca kısa devre yapıyor olabilir. Çözümü bilgisayarın gücünü kes ve plastik sivri bir cisimle yamukluğu biraz da olsa düzelt. Umarım Ethernet kartı zarar görmemiştir.

Resme bakılacak olursa çalışması lazım fakat soket takılınca kısa devre yapıyor olabilir. Çözümü bilgisayarın gücünü kes ve plastik sivri bir cisimle yamukluğu biraz da olsa düzelt. Umarım Ethernet kartı zarar görmemiştir.

Gece vakti karanlıkta şarja takmaya çalıştım yanlışlıkla Ethernet yerini girdi kablo bu yüzden olmuş olabilir.

Taktığımda çıt diye ses geliyor ve sabitleniyor ama internete bağlanmıyor.

O çıkan pin içeriden bağlantısı olması gerekiyor sanırsam lehimi kopmuş veya bakır parça kırılmış olabilir bilgisayarcıya götürüp bilgisayarın içini açıp baktırmanı söyleyebilirim.

Hocam pin yamulmamış. Yerinden çıkmış. Cımbızla ucundan tutup içeri sokmayı deneyebilirsiniz. Fakat olmuyorsa fazla uğraşmayın. Garanti bu işe bakar mı bilmiyorum fakat herhangi bir tamirci halledebilir gibi geldi bana.

O çıkan pin içeriden bağlantısı olması gerekiyor sanırsam lehimi kopmuş veya bakır parça kırılmış olabilir bilgisayarcıya götürüp bilgisayarın içini açıp baktırmanı söyleyebilirim.

Cımbızla deneyeceğim düzelmezse bilgisayarcı ya götüreceğim.
Hocam pin yamulmamış. Yerinden çıkmış. Cımbızla ucundan tutup içeri sokmayı deneyebilirsiniz. Fakat olmuyorsa fazla uğraşmayın. Garanti bu işe bakar mı bilmiyorum fakat herhangi bir tamirci halledebilir gibi geldi bana.

Bilgisayar 9 senelik garantisi yok ama olsa da kullanıcı hatası derler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı