B650M-K anakartta Ethernet girişi çalışmıyor

lilKertenkele

Hectopat
Merhaba geçtiğimiz günlerde hazır bir sistem aldım. Bugün ancak açabildim ama çalıştığını bildiğim Ethernet kablosu bilgisayara takınca çalışmıyor. BIOS'u güncelledim. Realtek lan driverları kurmayı denediğimde ise "the Realtek network Controller was not found. İf Deep sleep mode is enabled. Please plug the cable." hatası alıyorum. Aygıt yöneticisinde herhangi bir şekilde Realtek driverları gözükmüyor.

Ne yapacağımı bilemiyorum.

Sistem bilgilerim:
  • ASUS B650M-K anakart.
  • Ryzen 5 7600X işlemci.
  • Galax 4070 Super.
  • 2x16 GB 5600 MHz RAM.
  • Kingston 1 TB SSD.

PSU'yu kapatıp 5 dk bekle geri aç bilgisayarı öyle dene.
Tamamdır hocam 5 dkye yazıyorum.

Tamamdır hocam 5 dkye yazıyorum.
Düzelttim hocam fanları ancak ethernet hala çalışmıyor. Sizin attığınız link de başka bir anakartın driverı yüklesem sıkıntı olmaz değil mi? (Attığınız link b560m-knın, benim anakartım b650m-k)

Tamamdır hocam 5 dakikaya yazıyorum.

Düzelttim hocam fanları ancak Ethernet hala çalışmıyor. Sizin attığınız link de başka bir anakartın driverı yüklesem sıkıntı olmaz değil mi? (attığınız link B560M-K'nın, benim anakartım B650M-K)

Hocam şu an linki düzelttim işletim sistemini seç Realtek lan driver yazanı indirip kur bilgisayarı yeniden başlat.

Kurdum ancak hala aynı "the Realtek network Controller was not found. If Deep sleep mode is enabled. Please plug the cable." hatasını alıyorum.

Donanımsal duruyor hocam işletim sistemin nedir?

İstersen Windows 10 kurup dene belki yazılımsal olabilir ama muhtemelen donanımsal diye düşünüyorum.
Tamamdır hocam sağolun.

İstersen Windows 10 kurup dene belki yazılımsal olabilir ama muhtemelen donanımsal diye düşünüyorum.
Hocam win10 da kurdum driverları yeniden de yükledim ancak yok. İnternette aygıt yöneticisi ile birşeyler yapıyorlar ancak bende aygıt yöneticisi gözükmüyor bile. Herhangi bir fikriniz var mı?

Son düzenleme:
Tamamdır hocam sağ olun.

Hocam Windows 10 da kurdum driverları yeniden de yükledim ancak yok. İnternette Aygıt Yöneticisi ile bir şeyler yapıyorlar ancak bende Aygıt Yöneticisi gözükmüyor bile. Herhangi bir fikriniz var mı?

Aygıt Yöneticisi'ni atar mısın?

Buyurun hocam. Ağ Bağdaştırıcıları ibaresi sadece ekstra olarak aldığım usb wifi dongle ını taktığımda gözüküyor. (Zamanında eski laptopumun wifisi bozulduğunda almıştım. Download hızlarını yüksek verebilse kullanabilirdim.)

Dosya Ekleri

• aygıt yöneticisii.png
    aygıt yöneticisii.png
    73,6 KB · Görüntüleme: 54
Buyurun hocam. Ağ bağdaştırıcıları ibaresi sadece ekstra olarak aldığım USB Wi-Fi dongleını taktığımda gözüküyor. (zamanında eski laptopumun Wi-Fi'si bozulduğunda almıştım. Download hızlarını yüksek verebilse kullanabilirdim.)

Hocam buradan işletim sistemini seç tekrar indir kur olmazsa donamsal sorundur hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı