Laptopta RAM veya SSD yükseltilir mi?

thezemzem

Picopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Laptopumda 256 GB SSD ve 8 GB RAM var ve oyunlarda performans biraz düşük. RAM veya SSD yukseltsem duzelir mi veya ekran kartı falan yükseltsem olur mu?

RAM'iniz güncel oyunlar için çok düşük kalıyor minimum 16 yaparsanız daha iyi performans alırsınız. SSD yükseltme FPS'i neredeyse hiç etkilemez sadece oyunlarda yükleme süresini azaltabilir.

Laptopumda 256 GB SSD ve 8 GB RAM var ve oyunlarda performans biraz düşük. RAM veya SSD yukseltsem duzelir mi veya ekran kartı falan yükseltsem olur mu?

Ben yıllarca laptoptan oynadım SSD ve RAM laptopta en çok FPS düşmesi etkileyen faktörler olabilir. 8 GB RAM'ı 16 yapabilirsin ama 256 GB SSD zaten yeter SSD sağlık testi yap sorunsuzsa kalabilir ama istersen 1TB falan yükseltme yapabilirsin. FPS falan artmaz kesinlikle sanmıyorum. Donma gibi sorunlar yaşıyorsan çözülür

Laptopun kutusu üzerinde anakart modeli yazar. Oradan anakartınızı öğrenebilir ve ona göre internetten RAM slotuna, RAM'in gömülü olup olmadığına veya SSD için M2 yuvası olup olmadığına bakabilirsiniz. Veya direkt AİDA64 programı ile de bunları öğrenebilirsiniz. Sonrasında yuvalara göre alabileceğiniz moderllerden tercih yapabilirsiniz. Örneğin benim anakartım x542u modeli. eski bir laptop. Sonradan 500 GB M2 ve 16 GB ram yükseltmesi yaptım. Ram'lerim gömülü değildi. M2 yuvası da vardı. 1TB HDD ilave olarak taktım SSD'yi. RAM performans artışı sağlar. Ama yine işlemcin ve ekran kartın kadar oynarsın. Örneğin sistemin valorant oynamaya elverişli. 4GB RAM olduğu için kasma problemi yaşıyorsun. Bunu 8GB yaparsan performans artışın olur. Ama işlemci ve ekran kartının hâli hazırda yetersiz olduğu bir oyun RAM takviyesi işe yaramayacaktır. SSD de yalnızca bilgisayarını hızlandırır. Oyun içi yükleme ekranları, bilgisayarın açılması-kapanması daha hızlı olur. Bence SSD kesinlikle almaya değer çünkü kullanımınızı çok rahatlatır. Eğer M2 yuvası yoksa HDD yuvası için olan SSD lerden tercih edebilirsiniz. Ama Hâli hazırda takılı bir HDD varsa bu pek de ekonomik tercih olmaz. Keza HDD ile aynı boyutta olan SSD'ler M2 lere kıyasla daha az hızlandırıyor bilgisayarı.

İşin uzmanı değilim. Kendi bilgisayarımdan gördüğüm kadarıyla yazıyorum.Sizin anakartınızda kırmızı ile işaretlediğim yer RAM slotu ve tek bir slot var. Alttaki çentik size 2 taneyuva var izlenimi vermesin RAM lerde de öyle bir boşluk var. Buda tek bir tane 16 GB veya 8 GB (Hangisini tercih ederseniz) RAM satın almanız gerektiği anlamına geliyor. Bunun yanında sarı ile işaretlediğim yer sanırım M2 yuvası. M2 SSD lerin farklı boyları olabiliyor. Sıradan bir insanın avuç içi kadar da SSD var baş parmağı kadar da. Boyutuna göre fiyatı değişiyor. Yine de bu M2 yuvası konusunda kararsız olduğumu hatırlatmak isterim. Başka bir yuva da olabilir.

Dosya Ekleri

• hp anakart.jpg
    hp anakart.jpg
    129,3 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Bu siteden ram/ssd

Bu siteden de uyumlu, boş yuva bakabilirsiniz.

Bu siteden ram/ssd

Bu siteden de uyumlu, boş yuva bakabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı